Târgu-Jiu: Operat a doua oară pe creier, la numai opt ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Glăvan se pregăteşte de o nouă intervenţie chirurgicală pe creier, deosebit de periculoasă. Băieţelul de opt ani a efectuat încă o şedinţă de chimioterapie, iar azi-noapte a ajuns acasă, urmând ca peste câteva zile să meargă din nou la Bucureşti pentru operaţie.

Hagi, Gică Popescu şi alţi fotbalişti ai Generaţiei de Aur au făcut istorie la Târgu-Jiu prin participarea la meciul caritabil organizat pentru Andrei. În urma partidei de fotbal, oameni cu suflet au donat suma totală de aproximativ 10 mii de euro, evenimentul fiind urmat de o veste tulburătoare. Părinţii lui Andrei au fost anunţaţi că tumora a recidivat şi trebuie ca micuţul să fie supus din nou unei intervenţii chirurgicale. „Copilul s-a simţit foarte rău şi l-am dus de urgenţă la Spitalul Oncologic din Bucureşti. După examinări, ne-au spus că are recidivă tumorală şi trebuie să fie operat din nou, iar riscurile sunt mari. De la prima operaţie, am fost avertizat că poate paraliza şi riscăm să-l luăm acasă în cărucior. Nu mai ştim ce să facem, avem încredere în medici şi ne rugăm la Dumnezeu", spune Cătălin Glăvan, tatăl lui Andrei.

image

Trebuie să efectuăm o nouă intervenţie, pentru că există un rest tumoral. După aproximativ două săptămâni va fi operat pe creier, iar tratamentul cu citostatice nu va fi întrerupt. O dată pe lună, timp de un an, trebuie să fie efectuate. Intervenţia va fi efectuată gratuit la noi în ţară", declară Monica Dragomir, şeful secţiei de Oncopediatrie, de la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" din Bucureşti.  „Din păcate toată afecţiunea este de tratat în doi timpi, dar deocamdată putem rezolva în ţară", declară Adrian Iliescu, medic primar neurochirurg, în cadrul Spitalulului Clinic De Urgenţă Bagdasar - Arseni.

„Am bubiţe peste tot"

Cum a intrat în apartamentul de la Târgu-Cărbuneşti, Andrei a găsit puterea să zâmbească.

image

A avut şi motive: azi-noapte şi-a văzut tatăl şi fratele după două săptămâni de spitalizare. Copilul de opt ani are mâinile ciuruite de injecţii. „Am avut perfuzii peste tot şi am numai bubiţe. Mă dor bubiţele, dar mami mi-a promis că o să mă fac bine", spune băieţelul din Cărbuneşti.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite