Târgu-Jiu: Video şi Fotogalerie: Omul păianjen vrea să intre in cartea Recordurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Răscol (în tricou alb) l-a convins şi pe prietenul său să se caţere împreună cu el
Daniel Răscol (în tricou alb) l-a convins şi pe prietenul său să se caţere împreună cu el

La marginea oraşului Târgu-Jiu, într-un bloc de  locuinţe sociale, trăieşte Omul păianjen, pe numele lui real Daniel Răscol. Tânărul de 18 ani are o pasiune mai puţin obişnuită şi se caţără pe tot ce întâlneşte în cale.

Totul a început la vârsta de 13 ani, când se juca pituluşul, ascunzându-se în cele mai neaşteptate locuri. În timp ce prietenii lui de joacă se ascundeau după bloc sau după copaci, Daniel se agăţa de balcoane şi ajungea până la ultimul etaj, fiind de negăsit.

După câteva demonstraţii, tânărul a devenit pentru toţi cunoscuţii „Omul păianjen”, iar peripeţiile sale nu s-au oprit aici. De câţiva ani de zile, acesta a descoperit o metodă prin care poate călători cu troleul, ce-i drept, deloc confortabil, fără să plătească un leu. Spiderman, cum îşi spune el însuşi, se agaţă de bările metalice din spatele troleului şi ajunge liniştit la destinaţia dorită.

Când nu am bani de bilet, mă agăţ de troleu şi străbat aşa tot oraşul. În staţie, mă desprind de acele bări şi scap astfel şi de controlori şi de aglomeraţia din troleu. Şoferii se uită la mine ca la maşini străine. Odată a venit şi poliţia în spatele meu şi tot  ziceau să cobor, dar m-am dat jos la staţie şi am rupt-o la fugă. Când pierd troleul, alerg şi îl prind la a doua staţie, dacă nu ajung chiar înaintea lui“, declară Daniel Răscol.

Omul păianjen

Vecinii rămân înmărmuriţi când îl văd pe Omul Păianjen căţărându-se pe bloc.

Are un curaj ieşit din comun. Eu nu aş face aşa ceva. Am şase copii, dar nu îi las să încerce să se caţere pe bloc. Poate să cadă în orice moment. Cu troleul nu mai spun cât de periculos e. Se poate curenta“, spune Marilena Moţa, una dintre vecinele lui Daniel. „M-am căţărat şi pe un bloc cu zece etaje. În câteva minute am ajuns sus. Vreau să intru şi în cartea recordurilor, dar să urc pe un zgârie-nori şi să fiu cronometrat“, mai spune Omul Păianjen.

S-a urcat pe o hală industrială dezafectată

A urcat pe clădiri din ce în ce mai înalte, iar acum escaladează cu mare uşurinţă blocul în care locuieşte şi alte clădiri înalte. Nu i se pare riscant ceea ce face pentru că s-a obişnuit să trăiască periculos. Are o agilitate ieşită din comun, în ciuda înălţimii sale. Daniel vrea să-şi arate calităţile şi face o demonstraţie, urcându-se pe o hală industrială abandonată aflată în apropierea blocului său. Nu îi este teamă să ajungă în vârful clădirii, cu toate că structura de rezistenţă este afectată.

Clădirile industriale dezafectate sunt preferatele lui Daniel

Se caţără cu o siguranţă debordantă şi găseşte întotdeauna puncte de sprijin. Cei de jos privesc înmărmuriţi ascensiunea Omului Păianjen către vârful construcţiei. Când ajunge deasupra clădirii, satisfacţia este foarte mare şi se simte eliberat de toate temerile.

A escaladat un bloc cu zece etaje

Cea mai înaltă clădire pe care a escaladat-o a fost un bloc cu zece etaje chiar din centrul municipiului Târgu-Jiu. Din teribilism, a pus pariu cu cineva că poate să se urce pe clădire, cu toate că balcoanele erau închise. Cu toate acestea, Omul Păianjen a reuşit să se urce, deşi locatarii îl rugau să coboare, iar unii chiar au vrut să sune la ambulanţă.„M-am căţărat şi pe un bloc cu zece etaje. În câteva minute am ajuns sus. Ieşeau oamenii pe geam şi mă rugau să cobor. Unii au sunat şi la ambulanţă. Vreau să intru şi în cartea recordurilor, dar să urc pe un zgârie-nori şi să fiu cronometrat“, mai spune Omul Păianjen.

Am încercat şi eu să fac asta, dar mi-e frică. Zici că nu-i adevărat când îl vezi cum se caţără“, mărturiseşte Ion Ghinea, prietenul lui Daniel.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite