Târgu-Jiu: FOTOGALERIE / «Omul-păianjen» a murit electrocutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Răscol (în tricou alb) l-a convins şi pe prietenul său să se caţere împreună cu el
Daniel Răscol (în tricou alb) l-a convins şi pe prietenul său să se caţere împreună cu el

Tânărul de 18 ani a fost condus astăzi pe ultimul drum. Acesta visa să intre în Cartea Recordurilor.

Gorjeanul în vârstă de 18 ani, care avea o pasiune mai puţin obişnuită, a sfârşit tragic vineri seara, când le-a făcut prietenilor săi o ultimă demonstraţie. Daniel Răscol plecase pentru două zile la ţară, în comuna doljeană Măceşu de Jos şi, pentru a face rost de bani, a pus un pariu cu prietenii săi. Fără să stea pe gânduri, pentru suma de doar 5 lei, acesta s-a căţărat pe un stâlp de înaltă tensiune şi s-a electrocutat, decedând pe loc. Prietenii lui din Târgu-Jiu au rămas şocaţi de vestea că Daniel a sfârşit în acest mod şocant.

Omul păianjen

Mi-a zis mama că a murit, dar nu mi-a venit să cred. Daniel se căţăra pe tot ce întâlnea în cale şi degeaba îi spuneam că îşi pune viaţa în pericol. Punea pariu cu diferiţi prieteni, iar pentru fiecare demonstraţie primea câte 5 lei. Visa să intre în cartea recordurilor şi să se caţere pe un zgârie nori, dar nu a mai apucat. Îi era tare frică de moarte. Din câte am înţeles, ar fi ajuns până la jumătatea stâlpului şi s-ar fi lipit de fier, fiind aruncat la câţiva metri. Din omul păianjen a ajuns omul scrum. Aş fi vrut să-l duc pe ultimul drum, dar îl înmormântează la ţară. I-am aprins lumânări la uşă”, declară Marian Moţa, prietenul cel mai bun al lui Daniel.

Omul păianjen

Se tot căţăra pe balcoane şi îi spuneam să se potolească. Putea oricând să alunece şi să cadă şi uite că tot de asta a murit. Am auzit că s-a urcat pe un stâlp şi s-a electrocutat”, spune Ana Brujan, una dintre vecinele îngrozite de această veste fulgerătoare.

image

Tânărul de 18 ani era poreclit „omul-păianjen” sau „Spiderman” şi se căţăra pe balcoanele blocurilor cu zece etaje. Acesta decoperise şi o modalitate de a merge gratuit cu troleul, căţărându-se pe bările metalice din spatele mijlocului de transport în comun. Daniel Răscol escalada cu mare uşurinţă orice clădire din Târgu-Jiu. Nu i se părea riscant, pentru că se obişnuise să trăiască periculos.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite