Omul care bate cuie cu palma a dat statul român în judecată după ce a cerut să fie eutanasiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta a înfipt cu palma zece cuie în lemn în 45 de secunde la „Românii au talent”
Acesta a înfipt cu palma zece cuie în lemn în 45 de secunde la „Românii au talent”

Virgil Bîgiu cere despăgubiri de 100.000 de euro în urma unei sentinţe a Tribunalului Gorj în cazul accidentului de muncă suferit de soţia sa în 2006. 

După cinci ani de procese în care a cerut ca soţiei sale să i se facă dreptate pentru accidentul de muncă din 2006, Virgil Bîgiu, gorjeanul care a înfipt cu palma zece cuie în lemn în 45 de secunde la „Românii au talent”, a aflat zilele trecute sentinţa Tribunalului Gorj. Magistraţii au hotărât ca şoferul camionului care i-a zdrobit femeii cu un container talpa piciorului drept să fie condamnat la închisoare cu suspendare şi să plătească daune morale de 5.000 de lei. Soluţia a venit după ce anul trecut un judecător a găsit-o vinovată chiar pe victimă, ca şi cum aceasta ar fi pus intenţionat piciorul în spatele camionului care transporta piesa metalică, situaţie care a făcut ca Teodora Bîgiu, angajată de 16 ani ca macaragiu la firma de colectare a fierului vechi, să rămână fără pensia de invaliditate, în valoare de 482 de lei. La fiecare termen, femeia de 51 de ani a fost reprezentată de soţul său. Acum, amândoi cer daune statului roman.

Teodora Bîgiu

„Am dat statul roman în judecată şi cerem daune de 100.000 de euro, după drama suferită de soţia mea. Accidentul din 21 aprilie 2006 i-a distrus viaţa. A luat pensie până în 2010, iar apoi societatea a dat-o în judecată şi a acuzat-o că a luat aceşti bani pe nedrept. Doi procurorii şi un judecător au transformat-o din victimă în inculpat, fiind acuzată că a pus intenţionat piciorul la rola containerului”, a spus Virgil Bîgiu. Judecătorii au decis condamnarea şoferului camionului, Ion Bălan , la şase luni de închisoare, dar cu suspendare. În ceea ce priveşte daunele materiale, acestea trebuie să fie plătite atât de şofer, cât şi de firma de colectare a fierului vechi şi o societate de asigurări.

Recursul, judecat la Curtea de Apel Craiova

„Contopeşte pedepsele în pedeapsa cea mai grea urmând ca inculpatul să execute 6 luni de închisoare. În baza articolului 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe perioada prevăzută de articolul 82 Cod penal. Admite în parte acţiunea civilă şi obligă în solidar partea responsabilă civilmente S.C. Remat S.A. Târgu-Jiu, asiguratorul S.C. Groupama Asigurări S.A. şi inculpatul Bălan Ion la 5.000 de lei daune morale către partea vătămată Bîgiu Teodora. Cu recurs”, a anunţat Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj. Nu doar Teodora Bîgiu a formulat recurs în semn de nemulţumire faţă de valoarea daunelor, ci şi şoferul Ion Bălan, împotriva condamnării la închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Craiova va da soluţia pe 29 noiembrie.

Nemulţumiţi de valoarea daunelor

Suma de 5.000 de lei, susţin rudele victimei, este prea mică în comparaţie cu traumele. „Am formulat recurs împotriva soluţiei de acum câteva zile şi aşteptăm judecarea lui, în ceea ce priveşte partea cu daunele morale de 5.000 de lei, pentru a putea continua procesul cu statul român. Numai pensia pe care nu a mai luat-o din ianuarie 2010 depăşeşte această sumă. Soţia a rămas cu incapacitate de muncă, plus afecţiunile psihice, ia pastile pentru depresie”, mai spune bărbatul din Mătăsari.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite