Olimpică şi cu pretenţii la studii în Germania, respinsă a doua oară la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Naciu se numără printre cei care au suferit ieri un nou eşec la examenul maturităţii. Tânăra de 19 ani şi-a depus documentele pentru indemnizaţia de şomaj în valoare de 250 de lei, după ce planurile de a urma o facultate peste hotare i-au fost spulberate.

Candidaţii ieşeni care au promovat Bac-ul de toamnă au sărbătorit succesul la bere

Jumătate din gorjenii care au susţinut examenul maturităţii în sesiunea de toamnă au trecut mai întâi pe la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pentru a se asigura că vor primi indemnizaţie de şomaj în cazul în care vor fi declaraţi respinşi pentru a doua oară.

Printre cei care şi-au depus primul dosar s-a numărat şi Bianca Naciu, o tânără de 19 ani, din comuna Scoarţa, care nu s-a gândit nicio clipă că va ajunge curând să se întoarcă şi cu al doilea dosar, de confirmare. Olimpică la franceză în clasa a XII-a, aceasta plănuise să-şi continue studiile în Germania, însă a fost respinsă la toate materiile în prima sesiune de Bacalaureat. Ieri a aflat că a ratat şi a doua şansă.

„Am obţinut media 5,43 la sesiunea din toamnă, dar voi face contestaţie. Nu mă aşteptam să iau la matematică doar 5,40. Dau la anul, altă soluţie nu am. M-am pregătit toată vară şi au fost mai uşoare subiectele ca în prima sesiune, nu ştiu ce să mai cred. Prima dată am picat la toate materiile. M-am înscris pentru şomaj, dar nu m-am gândit că o să ajung să merg să şi confirm că optez pentru indemnizaţie. Nu am avut probleme în timpul anilor de liceu, chiar am luat locul trei la olimpiada de la franceză în clasa a XII-a, la faza locală. Sunt dezamăgită de învăţământul de la noi. Îmi propusesem să merg în Germania, să urmez o facultate legată de zootehnie, să am grijă de animale, dar acum rămân acasă să învăţ pentru anul viitor, în şomaj”, a declarat Bianca Naciu. Tânăra a absolvit Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu, profilul „Automatizări“.

Promovabilitate de 14,29 la sută în toamnă

Rezultatele anunţate ieri de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj au fost şi de această dată catastrofale. Doar 14,29 la sută din cei 2524 de candidaţi au promovat Bacalaureatul de toamnă. Ceilalţi vor îngroşa rândurile şomerilor din judeţ. „1768 de absolvenţi şi-au depus primul dosar, urmează să vină cu al doilea, începând din această săptămână. Avem 1058 de absolvenţi de liceu de specialitate, 90 de liceu teoretic, 38 de absolvenţi de şcoală profesională şi 29 de şcoală postluiceală. Şi-au depus primul dosar în 60 de zile de la absolvire, iar în septembrie şi octombrie pot să vina cu al doilea. Pot să ia indemnizaţie şi dacă promovează examenul. Ne aşteptăm ca, de azi, să vină prima tranşă, iar a doua în octombrie. La cel de-al doilea dosar au nevoie de o adeverinţă de la Fisc, în care să se precizeze dacă au venituri. Vor primi 250 de lei timp de şase luni”, declară Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite