Târgu-Jiu: Obştenii din Crasna protestează cu pancarte în faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de ţărani, membrii ai Obştei de Moşneni Aniniseni-Radoşeni-Cărpinişeni din comuna Crasna, s-au adunat astăzi pentru a protesta împotriva fostei conduceri a obştei.

O delegaţie a Obştei din Crasna a ajuns la prefectul Liviu Andrei pentru a-i aduce la cunoştinţă toate abuzurile comise de fosta conducere în cei trei ani de mandat. Oamenii s-au plâns că habar nu au cum s-a cheltuit un milion de euro obţinuţi din afacerile cu lemnul obştei.

image

De asemenea, protestatarii spun că pădurile au fost exploatate de neaveniţi şi că nu li s-au acordat cotele de lemn pentru foc gratuite care li se cuveneau prin lege. Fostul preşedinte Sorin Mituţoiu, Marius Albă, fost secretar, Vasile Ungureanu, fost membru şi actual şef  al Serviciului Autorizare Plăţi Naţionale Directe din cadrul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii Gorj sunt acuzaţi că ar fi  încheiat contracte de cesiune şi arendare cu diverse persoane din afara judeţului fără a acordul Adunării Generale, în detrimentul membrilor. „De vreo doi ani nu ne-au dat cei patru metri cubi de lemne de foc şi un metru cub de răşinoase de care beneficiem anual. Au tăiat peste 42.000 de metri cubi de lemn şi l-au vândut ulterior cu 17 lei pe metrul cub. Au făcut jaf, avem fotografii şi filme de la faţa locului. Vasile Ungureanu, care este în acelaşi timp funcţionar la APIA, câştigă anual 600.000 de lei fără să înapoieze obştii niciun leu. A încheiat contracte de arendare a sute de hectare cu rudele sale, însă fără să ceară acordul Adunării Generale“, a declarat Gheorghe Haşcău, de 61 de ani, unul dintre protestatari. Obştea din Crasna gestionează 6000 de hectare de pădure şi încă 6000 de hectare de goluri alpine.
La alegerile care au avut loc anul acesta, pe 13 martie, a fost ales un alt grup de membrii în Consiliul de Administraţie. Vechea conducere contestă acum noua conducere.


Activitatea obştei a fost adusă în repetate rânduri la cunoştinţa autorităţilor. Proprietarii de păduri spun însă că din cauza corupţiei la nivel de justiţie neregulile semnalate nu s-au concretizat în dosare pe rolul instanţei.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite