Târgu-Jiu: Oale, zdrenţe şi saltele, găsite în pădure după ecologizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asociaţiei ,,Drumetii Montane” împreună cu elevi din municipiul Târgu-Jiu au realizat o acțiune de igenizare  în pădurea din Bârsești. Voluntarii au găsit haine, hârtii chiar şi oale şi saltele. 

Astăzi a avut loc o acțiune de igenizare a zonei pădurii din cartierul Bârseşti, realizată la inițiativa Asociației ,,Drumeții Montane” din Târgu-Jiu, împreuna cu 30 de elevi din Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu coordonați de profesoara Ofelia Tulpan și 50 de elevi din Grup Școlar Energetic Nr. 1 coordonați de profesorul Daniel Murărița.
Actiunea a început în jurul orelor 10:00 în apropierea indicatorului “Drum Bun”  iar participanții au folosit saci menajeri și manuși de plastic pentru a curăța zona pădurii din cartierul Bârsești de deșerile generate de turismul haotic din zona respectivă.
S-au colectat peturi, mucuri de țigări, materiale plastice, materiale textile, resturi menajere, oale zdrenţe şi saltele. Voluntarii au constatat că potecile și râurile din pădure au fost deosebit de murdare, pline de deșeuri menajere.
La această acțiune s-au colectat în jur de 200 de saci menajeri.
Administrația Ariei Naturale Protejate Nordul Gorjului de Vest, Ocolul Silvic Târgu-Jiu, Agenția pentru Protecția Mediului, Ch-Center Hosting , Casa Bobo, Euro Park au pus la dispoziţia voluntarilor saci menajeri și mănuși pentru desfăşurarea acțiunii, iar firma Polaris M Holding a colectat sacii cu deșeurile adunate. Acțiunile de acest gen vor continua și pe viitor la iniţiativa Asociaţiei “Drumeţii Montane” .

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite