Târgu-Jiu: O vulpe moartă a băgat spaima în cărbuneşteni: „Dacă a fost turbată, trebuie să împuşcăm toţi câinii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii vor afla astăzi dacă oraşul va intra în carantină, abia după ce inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare vor stabili dacă vulpea a fost turbată.

Situaţie alarmantă în oraşul Târgu-Cărbuneşti. Toţi câinii din localitate sunt la un pas să fie împuşcaţi, dacă se va stabili că sunt turbaţi. Un cărbuneştean a văzut ieri, cu ochii lui, momentul în care vulpea a fost sfâşiată de o haită de câini, fiind nevoit să sune la 112.

image

Mă plimbam cu copiii spre Parcul Stejeret şi am văzut câinii când alergau după ea, iar apoi au omorât-o. Am fugit repede înapoi spre apartament. Erau şase sau şapte câini şi mi-e teamă să nu aibă rabie. Am sunat la 112 şi le-am spus că e o vulpe moartă, lângă blocul de garsoniere, iar doctorii veterinari m-au contactat şi au zis să iau vulpea să o duc într-un sac la stadion, dar mi-a fost frică. Am păzit-o până au venit să o ia“, declară Marian Rădescu, un cărbuneştean în vârstă de 38 de ani.

Oraşul Târgu-Cărbuneşti, la un pas de carantină

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj s-au deplasat în teren şi au dus vulpea în laborator pentru analize, iar, dacă se va stabili că este turbată, oraşul va intra în carantină.

image

Deocamdată va fi adusă la laborator, iar astăzi vom stabili dacă este vorba de turbare. S-a primit un apel la 112 şi am trimis o echipă la faţa locului. Dacă e vorba de turbare, ar trebui ca acei câini să fie prinşi şi ţinuţi sub observaţie, însă va fi greu”, declară Mircea Moldoveanu, director adjunct la DSV Gorj. Primarul din localitate spune că nu exclude ca toţi câinii să fie împuşcaţi. „Dacă se stabileşte că a fost turbată, toţi câinii trebuie împuşcaţi. Trebuie să fie chemaţi vânătorii şi bani pentru cartuşe. Sperăm să nu fie rabie“, precizează Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Dacă vulpea a fost turbată, trebuie să împuşcăm toţi câinii“, Mihai Mazilu, primar Târgu-Cărbuneşti

Rămâi pe targu-jiu.adevarul.ro pentru a afla rezultatul analizei de laborator.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite