Târgu-Jiu: O solistă cu voce de aur interpretează cântecele scrise de mama ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a născut cu talent, dar e convinsă că fără studiu nu ar fi putut să obţină performanţă. Solista Ansamblului ,,Liviu Dafinescu” din Baia de Fier a urcat pe scenă de la vârsta de 11 ani, interpretând cântecele Lucreţiei Ciobanu.

Vocea sa de excepţie a cucerit atât publicul, cât şi interpreţi de valoare din Gorj, care au cooptat-o în Ansamblul Artistic Maria Lătăreţu, la o vârstă fragedă. „Am copilărit în Baia de Fier, împreună cu părinţii şi bunicii mei. Pasiunea pentru muzică am descoperit-o pe la 11 ani. Toată ziua cântam prin casă , iar mama s-a gândit să meargă la Şcoala Populară de Artă şi să mă înscrie acolo, la canto popular, însă mai întâi l-am întâlnit pe domnul dirijor Marcel Parnica, prin intemediul doamnei directoare Mirelei Drăgănescu. Am mers la dânsul, i-am cântat două piese şi mi-a recomandat să mă înscriu la doamna Emilia Drăgotoiu Nanu şi să urmez cursurile şcolii. Făceam naveta la Târgu-Jiu, o dată pe săptămână. Îmi plăcea foarte mult Lucreţia Ciobanu şi a fost modelul meu de la început“, îşi aminteşte Ana Măgureanu.

Cântă şi dansează în acelaşi timp

De la cântecele interpretate la serbări până la spectacolele din întreaga ţară ale Ansamblului Maria Lătăreţu a mai fost un singur pas, cochetând totodată şi cu Ansamblul Liviu Dafinescu, din comuna natală.

image

Chiar la 11 ani, după cinci luni de cursuri la Şcoala Populară de Artă, am făcut parte din Ansambul Maria Lătăreţu şi în paralel eram elevă la Şcoala Generală Baia de Fier. Mă descurcam foarte bine“, mai spune Ana Măgureanu. Nu doar profesoara sa de la Şcoala Populară de Artă o încuraja să meargă mai departe, ci şi părinţii şi bunicii săi. „Mergeam în spectacole din ţară cu Ansamblul Maria Lătăreţu. Până acum un an eram doar solistă, dar apoi am descoperit şi pasiunea pentru joc şi se imbină foarte mult aceste pasiuni. Mă ajută la prezenţa scenică“, preciează Ana Măgureanu.

Primul concurs, prima reuşită


Primul concurs la care a primit ropote de aplauze şi numai note de 10 a fost „Vedete in devenire“, de la radio Craiova, în 2007. „A însemnat un pas important. Rezultatul m-a încurajat şi m-a făcut să am incredere şi să merg mai departe. La 14 ani am plecat de la Ansamblul Maria Lătăreţu şi am rămas doar la Ansamblul Liviu Dafinescu, din Baia de Fier, iar acum sunt elevă la Liceul Teoretic Novaci. Trebuie să fac naveta, dar mă descurc“, încheie tânăra artistă. În urmă cu câteva luni, adolescenta a fost în Franţa, împreună cu colegii săi, în cadrul unui schimb de experienţă cu un liceu similar. Francezii au avut parte de un spectacol inedit, iar melodia „Joacă-mă bădiţă bine“, interpretată de Ana Măgureanu a ridicat publicul în picioare. Tânăra se poate mândri cu faptul că, în luna februarie a acestui an, ea şi alţi nouă colegi şi-au lansat primul CD, intitulat „Emilia Drăgotoiu-Nanu şi Muguraşii Gorjului“. De doi ani, Ana are propriul repertoriu, textele fiind scrise de mama sa.

Ce-i place:
„Ador călătoriile în aer liber şi îmi place să îmi ajut bunicii în gospodărie. Sunt pasionată de tenis, iar în timpul liber ascult muzică bună. Sunt înnebunită după pizza şi sarmale, iar în ceea ce priveşte lectura pot să spun că citesc foarte multe romane de dragoste. Limba engleză este favorita mea. Atunci când timpul îmi permite, merg la biserică, pentru că sunt foarte credincioasă”.


Ce nu-i place:
„Nu îmi place minciuna şi urăsc nedreptatea şi falsitatea oamenilor. Nu mă împac foarte bine cu matematica şi chimia. Nu merg la discotecă, pentru că nu mă regăsesc în acel spaţiu. Am fost de câteva ori şi nu mi-a plăcut ceea ce am găsit acolo. Decât să merg în cluburi, mai bine merg la biserică”.


De ce ai ales muzica populară?

Am ales muzica populară deoarece mama îmi fredona melodii din repertoriul Lucreţiei Ciobanu, pe care am început să le cant şi eu. Mama, ascultându-mă, şi-a dat seama că am talent şi m-a înscris la Şcoala Populară de Artă, unde am avut-o ca profesoară pe doamna Emilia Drăgotoiu Nanu. Am ales muzica populară şi pentru că doamna directoare Mirela Drăganescu mi-a oferit şansa să activez în Ansamblul Liviu Dafinescu din Baia de Fier, de la vârsta de 11 ani, ca solistă şi dansatoare.

Ce planuri ai pentru viitor?

Îmi doresc să fac o carieră din această pasiune, pentru că îmi place foarte mult să cânt. Am participat la foarte multe concursuri din ţară şi de peste hotare, mai exact în Franţa, şi am câştigat foarte multe premii, cel mai recent fiind „Rapsodia românească“, unde am luat premiul I. Toate aceste rezultate m-au făcut să-mi doresc să obţin cât mai multe premii şi să fiu remarcată în întreaga ţară.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite