Târgu-Jiu: O nouă victimă a medicului Neaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul director al Spitalului Judeţean este acuzat din nou de malpraxis de mama unui băieţel. Mihai Daniel Raţă are vârsta de nouă ani şi şi-a petrecut ultima parte a vieţii mai mult prin spitale, după ce a fost operat, în anul 2007, de apendicită de către medicul Gheorghe Neaţă.

Pe faţa băieţelului, suferinţa şi tristeţea au lăsat urme adânci. Mihai Daniel Raţă a fost operat, în urmă cu aproximativ doi ani, de către medicul Gheorghe Neaţă şi, de atunci, starea lui de sănătate s-a agravat încontinuu. „Cu o lună înainte de operaţie am fost cu copilul la spital, pentru că îl durea stomacul. L-a consultat medicul Neaţă şi i-a dat un tratament cu debridat, care nu a avut niciun randament şi durerile au persistat. Până la urmă, pe 23 aprilie 2007, am ajuns cu băieţelul la spital, iar a doua zi a fost operat de către medicul Gheorghe Neaţă. A avut dureri foarte mari imediat după operaţie şi i-au fost administrate calmante şi somnifere. Nu mi-a spus nimeni nimic de starea copilului meu. După 2-3 luni, am fost nevoită să merg din nou cu copilul la spital, pentru că avea dureri foarte mari, dar medicul Neaţă mi-a spus să nu îl iau în seamă pentru că se preface. După cinci luni începusesă aibă stări de vomă şi dureri la stomac. Am fost din nou cu el la spital. Medicul de gardă l-a chemat tot pe medicul Neaţă pentru că el îl operase. L-a internat, dar nu i-a dat niciun un trratament. A doua zi, l-am luat şi am plecat la Bucureşti la Spitalul Marie Curie, pentru că aici nu se ocupa nimeni de el“, ne povesteşte cu lacrimi în ochi Elena Raţă, mama băieţelului.

A fost operat a doua oară de ocluzie intestinală

Starea de sănătătate a băieţelului s-a înrăutăţit mereu. Mihai Daniel a fost supus la numeroase investigaţii medicale şi s-a constatat că a suferit mai multe complicaţii după operaţia de apendicită. Până la urmă, copilul a fost operat de ocluzie intestinală la Spitalul Grigore Alexandrescu. „I-a fost pus diagnosticul de sindrom aderenţial post apendice. Medicii au spus că operaţia de apendicită nu a fost făcută bine. Starea lui s-a înrăutăţit mereu. Începuse să scuipe sânge, avea dureri mari la burtă şi la picioare. Era la un pas de moarte. Abia se mai ţinea pe picioare. Medicii au spus că operaţia este riscantă şi s-ar putea să nu reuşească“, ne spune Elena Raţă. Copilul urmează şi acum tratament, la care s-a adăugat cel psihiatric, pentru că s-a constatat că a suferă şi o depresie în urma numeroaselor probleme de sănătate. Mama lui este nevoită să plătească lunar 500-600 de lei din buzunar pentru a-i cumpăra medicamentele necesare. Aceasta a depus o sesizare la Colegiul Medicilor Gorj împotriva medicului Neaţă, despre care spune că nici măcar nu recunoaşte că l-a operat pe fiul său: „I-am băgat în buzunar medicului Neaţă 400 de lei, aşa cum se dă la medici, dar el mi-a nenorocit copilul. Nu recomand la nimeni să meargă la acest medic. Acum nici măcar nu recunoaşte că l-a operat. M-am dus la el să discutăm şi m-a tratat foarte urât. Nu ştiu cum a ajuns director“, a spus Elena Raţă, mama pacientului.

Medicul Neaţă: „Habar nu am“

Medicul Gheorghe Neaţă spune că nici măcar nu îşi aminteşte de pacientul său: „Habar nu am de acest caz. Nu ştiu despre cine este vorba. Absolut nu ştiu nimic. De doi ani de ce nu a venit să spună că are probleme? Nu s-a plâns nimeni şi nu cunosc situaţia. Era normal să spună: «Uitaţi, aţi operat copilul şi nu se simte bine»“.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite