Târgu-Jiu: O firmă piteşteană va moderniza drumul de coşmar al Gorjului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul Naţional 66, care face legătura între Rovinari, Târgu-Jiu şi Bumbeşti-Jiu, intră în reparaţii. Compania de construcţii din Piteşti, premiată la Geneva pentru prestigiu în afaceri, va reabilita cel mai degradat drum din judeţ.


Firma Vegyepszer International Ltd din Ungaria, care câştigase în 2007, licitaţia privind reabilitarea DN 66, a fost penalizată de Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi cu suma de 150.000 de euro pentru neîndeplinirea cerinţelor programului de lucrări. Reprezentanţii firmei maghiare au cesionat recent contractul de execuţie către Argecom Piteşti, una dintre cele mai mari companii de construcţii din Argeş. Astfel, începând de luni, drumul plin de gropi va intra în reparaţii capitale. „Am avut o întâlnire cu prefectul şi reprezentanţii firmei din Argeş în urma căreia s-au stabilit condiţiile şi graficul de lucrări. Aşadar, luni muncitorii pot să se apuce de treabă. Firma şi-a adus deja utilajele urmând să monteze staţia de asfalt şi să consolideze podurile şi podeţele pe drumul naţional care se întinde pe o lungime de 44,6 kilometri. Preconizăm că lucrările se vor finaliza în toamna anului viitor“, a declarat Ion Dina, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.


 Premiu de excelenţă la Geneva


Firma din Piteşti va beneficia în execuţuia lucrărilor de asitenţă din partea unei societăţi de construcţii din Craiova. SC Argecom SA Piteşti, premiată la Geneva, a efectuat lucrări la DN 7 ce leagă Bucureştiul de oraşul Nădlag, DN 65A care leagă Piteştiul de Roşiorii de Vede, DN 1 care face legătura între Ploieşti şi Buzău. De asemenea, compania a mai construit lăcaşuri de cult, blocuri de locuinţe , şcoli şi pasaje subterane cu spaţii comerciale în municipiul Piteşti. „În 2006 firma noastră a obţinut premiul de excelenţă „Arch of Europe“. Acest premiu se acordă în cazul recunoaşterii calităţii companiilor pe plan internaţional.  Deţinem şi certificatul internaţional «Gold Star for Quality»“, precizează Doina Teşu, purtător de cuvânt al firmei piteştene.

DN 66 trebuia finalizat acum doi ani


Firma ungurească Vegyepszer International Ltd trebuia să finalizeze lucrările de reabilitare pe 24 august 2009. Din 2007 însă, de când a câştigat licitaţia, pentru suma de 25,7 milioane de euro, a realizat doar 5 la sută din reabilitări, iar apoi a lăsat drumul de izbelişte. Finanţarea este asigurată de Banca Europeană de Investiţii şi Guvernul României.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite