Târgu-Jiu: O firmă din Braşov scoate gorjenii din şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă din Braşov califică gratuit şomeri din Gorj, iar la finalul cursurilor le dă acestora pe lângă diplome atestate de Ministerul  Muncii şi anumite sume de bani.

Reprezentantii firmei s-au gândit sa vină astfel în sprijinul celor care nu au un loc de muncă. Oferta inedită de pe piaţa muncii a firmei Oreade Braşov se adresează pentru aproximativ o mie de şomeri  gorjeni şi este posibilă datorita unui proiect intitulat " O meserie nouă-O viaţă nouă", finanţat de Uniunea Europeană.
Acesta a fost iniţiat de către Societatea OREADE Braşov în parteneriat cu firma Infomail, care are o activitate pe cursuri de igienă şi se va desfăşura în 15 judeţe: Braşov, Bistriţa Năsăud, Brăila, Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Galaţi, Gorj, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Olt, Timiş, Vîlcea şi Vrancea. Grupul ţintă al proiectului îl constituie şomerii tineri precum şi şomerii de lungă durată, indemnizaţi şi neindemnizaţi. Potrivit managerului zonal, Ilie Cercel, şomerii gorjeni care vor fi selectaţi pentru a fi sprijiniţi vor participa la cursuri de calificare în meserii de: bucătar, ospătar, coafeză, manichiuristă, fierar betonist, electrician auto, patiser, parchetar, mecanici auto şi tâmplar. Prin obiectivul său, proiectul contribuie la promovarea măsurilor active de ocupare şi facilitare a integrării pe piaţa muncii a şomerilor.  Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani de zile. „Cursanţii vor participa la patru luni de cursuri teoretice şi practice gratuite, iar locaţia este deja stabilită. La final, fiecare cursant  va susţine un examen. Noi ne-am propus să fie şcolarizate aproape 1000 de persoane fără loc de muncă“, a declarat Ilie Cercel

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite