O femeie din Gorj vrea să asiste la naşterile animalelor danezilor: „Mă pricep pentru că am şi eu acasă vaci şi porci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei interesaţi trebuie să aibă între 18 şi 30 de ani şi să ştie foarte bine limba engleză. Hrănirea porcilor şi vacilor, dar şi asistenţa la naşterea animalelor sunt răsplătite cu 1260 de euro brut lunar, din care se scad banii pentru chirie.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au anunţat astăzi că Danemarca oferă 25 de joburi în mai multe ferme de creştere a animalelor, dar şi în pepiniere.

„Solicitanţii trebuie să fie absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol, promoţia 2010, dar şi să cunoască limba engleză bine. Se oferă contracte de muncă de 6-18 luni, iar salariul este de 1260 euro brut pe lună, din care se scad impozitul şi contribuţia pe piaţa muncii”, declară Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Calacrea Dobre, o femeie de 49 de ani din comuna Teleşti, s-a întors recent din Germania. A muncit în agricultură, la cultivarea prazului şi s-a întors acasă cu 1.800 de euro, în urma unui contract de două luni. Aceasta este dispusă să asiste şi la naşterea animalelor pentru salariul oferit de danezi. „Nu mi se pare greu. Chiar mă pricep să asist la naşterea vacilor şi porcilor, pentru că am şi eu acasă animale şi ştiu cum e. Numai să mă accepte, pentru că am trecut de pragul de 30 de ani”, spune femeia.

image

Şi ginerele său a venit cu dosarul pentru un job în Danemarca. „Am trei copii acasă, dar aş pleca oricând la muncă. Vreau şi la animale, şi în agricultură”, declară Gheorghe Crăcea, un tânăr de 24 de ani, din Teleşti.

Hrană, injecţii şi asistenţă la naştere

În fermele de creştere a animalelor, tinerii au sarcina de a le hrăni, de a le face injecţii şi de a asista la naşteri, dar şi de a participa la curăţenie în grajd. În fermele de cultivare a legumelor şi fructelor se cere spălarea, sortarea şi plantarea acestora. Unii angajatori oferă cazare în fermele din mai multe localităţi din Danemarca, iar chiria lunară este cuprinsă între 200 şi 300 de euro pe lună.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite