O femeie arbitru împarte dreptatea la meciurile din liga a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dănăşel
Alina Dănăşel

Din 2006, Alina Dănăşel a arbitrat sute de meciuri şi speră să promoveze la excepţional în liga a doua.

A evoluat mai întâi ca jucător, pe vremea când era la liceu, în clasa a X-a, la echipa de fotbal feminin a Colegiului Naţional Spiru-Haret, din Târgu-Jiu, iar pentru a-şi trăi pasiunea a ales să fie arbitru. „Din 2006 fac arbitraj. Am jucat fotbal la echipa de fete a liceului un an, iar domnul profesor Marius Zgovancu mi-a dat ideea cu arbitrajul. Am făcut cursurile la Asociaţia Judeţeana de Fotbal Gorj. La început mi-a fost teamă pentru că ştiam că în judeţ sunt bătăi. Am început în liga a IV-a, la juniori, iar la unul dintre meciuri, un jucător din echipa care pierduse m-a ameninţat şi m-a înjurat. Nu m-am speriat, am strâns de fanion şi m-am gândit că aşa va fi”, a declarat târgujianca.

Cel mai important moment din cariera sa, până acum, l-a reprezentat promovarea în Divizia C, în octombrie 2009. „Atunci eram patru fete, dar acum mai suntem două în liga a III-a. Câteodată e greu, câteodată e uşor, e greu pentru că bărbaţii nu suportă să fie conduşi de o femeie”, a precizat Alina Dănăşel.

Vrea în Liga I

După 19 meciuri arbitrate în Divizia C, tânăra de 23 de ani speră să reuşească să mai urce o treaptă, pentru ca ulterior să-şi împlinească visul de a promova în prima ligă. Dincolo de arbitraj, Alina practică meseria de ziarist sportiv în cadrul unei televiziuni locale. „Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Arad, în 2010. Când m-am apucat de arbitraj am vrut să mă fac poliţistă, dar m-am răzgândit. M-am angajat iniţial pe ştiri generaliste, până când mi s-a propus să mă ocup de sport”, a mai spus târgujianca.

Atunci când nu e pe teren, fie pentru ştiri,fie pentru a împărţi dreptatea, aceasta se opreşte direct în faţa televizorului şi nu ratează niciun meci.

 
 


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite