Târgu-Jiu: O femeie a fost muşcată de viperă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marioara Drăgan a văzut moartea cu ochii, după ce o viperă cu corn şi-a înfipt colţii în piciorul său. Aceasta a fost transportată de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu, iar medicii spun că este în afara oricărui pericol.

Evenimentul a avut loc ieri după-amiază, în satul Motru-Sec, din comuna Padeş. Marioara Drăgan, în vârstă de 57 de ani, tocmai culesese câteva găleţi de prune din grădină, iar în momentul în care a vrut să le pună într-un butoi din spatele casei a simţit o înţepătură groaznică în piciorul drept. „Venisem de la prune şi am văzut şarpele după ce m-a muşcat. Era viperă cu corn şi am văzut că avea un V pe ea. Am ţipat şi apoi am căzut, pentru că mi s-a făcut rău. M-a durut piciorul rău, iar un vecin m-a dus repede cu maşina până la Baia de Aramă, iar de acolo a venit Salvarea. Cred că de la căldură vin spre casele noastre şi sunt foarte periculoase. Am văzut şi guşteri, dar ei sunt blânzi şi nu muşcă“, a declarat Marioara Drăgan. Medicii spun că pacienta a ajuns la timp la spital şi este în afara oricărui pericol. „A fost adusă o pacientă muşcată de viperă, căreia i s-a făcut vaccin cu ser antiviperinic, iar acum este bine“,a declarat Liliana Puiu Crăciun, medic şef în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.


Muşcătura de viperă poate provoca moartea


Conform medicilor, dacă muşcăturile se produc în zona gâtului şi a capului, veninul poate provoca decesul în mai puţin de o oră. „Oamenii care sunt muscati de vipere trebuie să-şi pună imediat garou, comprese reci şi să vină repede la spital“, a mai spus Liliana Puiu Crăciun, medic şef în cadrul UPU, din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Femeia de 57 de ani va mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală.


Sfaturi utile


În cazul muşcăturilor de viperă este important ca victima să nu facă mişcări bruşte şi să nu se agite, întrucât ritmul bătăilor inimii creşte, iar circulaţia sângelui e accelerată şi veninul pătrunde mai repede în torentul circulator. Întotdeauna zona muşcăturii trebuie să fie menţinută sub nivelul inimii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite