Târgu-Jiu: O familie de rromi îl acuză pe fostul iubit al Biancăi Drăguşanu că i-a furat tot aurul din palat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel acuzat de furt este Constantin Păun, zis Coco, fostul lider al unei grupării interlope din Târgu-Jiu. Familia Mihai susţine că i-au dispărut 350 de galbeni şi 180.000 de lei, în urma unei executări silite, prin care le-a fost luată casa pentru un împrumut cu camătă.

Fostul proprietar al palatului de pe strada Jiului şi soţia acestuia spun că au venit într-un suflet din Tulcea, unde au o afacere, atunci când copiii i-au anunţat că au fost scoşi în stradă şi că toate bunurile din locuinţa lor au fost aruncate la poartă. Primul gând al lor a fost să-şi recupereze aurul şi banii, bunuri pe care susţin că nu le-am mai găsit în locul în care erau ţinute.

image

Stăm pe stradă, pentru că ni s-a luat casa şi munca noastră de-o viaţă. Primul lucru a fost să văd dacă mai am aurul în mobilă. Cele 352 de monede din aur şi suma de 180.000 de lei au dispărut. Costă 15 milioane o singură monedă. O să mergem până la capăt să ne recuperăm bunurile. Vreau aurul şi banii înapoi şi apoi să vorbim de recuperarea casei. Sunt dispusă să mă omoare Coco Păun şi nu mă las până nu mi se face dreptate. Aveam acolo salba fetei de la nuntă şi practic toată munca noastră de-o viaţă : toţi banii i-am investit în aur, aşa cum se face pe la noi, cumpăram aur şi puneam în casă“, declară Marinela Mihai, femeia care s-a trezit în stradă în urma unei executări silite.

Poliţia face cercetări

Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată, prin 112, de M. Tănasie, de 52 ani, cu privire la faptul că în timpul unei executări silite efectuate la locuinţa sa i-a dispărut suma de 180.000 lei şi 350 monede din aur Franz Iosif. Imobilul la care face referire apelantul a făcut obiectul unui litigiu civil, iar în data de 21 mai acesta a fost supus executării, persoanele şi bunurile din acesta fiind evacuate. Partea vătămată a depus plângere cu privire la modul în care s-a efectuat executarea silită precum şi cu privire la furtul sumei de bani, împotriva executorului judecătoresc şi împotriva lui P. Constantin, de 37 ani, din Târgu-Jiu. Cercetările continuă fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub  aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi abuz în serviciu“, declară Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Noul proprietar dezminte acuzaţiile aduse

Constantin Păun susţine că a intrat în posesia casei conform legii. „Am fost acolo legal, cu avocat şi cu martori. Totul a fost filmat. Nu ştiu nimic despre furtul de care sunt acuzat şi nu cred ca ar fi avut vreodată sume atât de mari în casă“, a precizat Constantin Păun, cel care a intrat în posesia casei de pe strada Jiului, în urma executării silite.

Casa pusă gaj, mărul discordiei

Scandalul a pornit de la un împrumut de 125 de milioane lei vechi, luat cu cămătă de familia Mihai de la Coco Păun. Marinela Mihai spune că a fost pusă să semneze un act, sub pretextul că este un contract de gajare, dar că, în realitate, a fost vorba de un contract de vânzare-cumpărare : „I-am dat datoria, marfă şi 50 de galbeni. Ne-am achitat toată datoria pe care o aveam la el. Vedeţi casa asta? Costă ea numai 125 de milioane ?“. Familia Mihai este nemulţumită de faptul că nu poate să-şi ridice maşinile şi marfa din curte, pe care le au pe firmă.

Vreau să scot cămătoria din Târgu-Jiu şi o să  merg până la Strasbourg“, Tănasie Mihai, fostul proprietar

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite