Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Nu vor să-şi cumpere locuinţele ANL, scumpe şi pline de mucegai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii spun că nu vor să investească în imobile făcute de mântuială
Locatarii spun că nu vor să investească în imobile făcute de mântuială

Municipalitatea a scos la vânzare 275 de apartamente şi garsoniere însă doar 50 de locatari şi-au exprimat intenţia de a deveni proprietari. Oamenii spun că decât să împrumute bani în bancă preferă să rămână în continuare chiriaşi.

Mai puţin de 20 la sută dintre chiriaşi ANL-urilor din Târgu-Jiu sunt interesaţi să cumpere locuinţele. 50 de persoane şi-au manifestat doar intenţia de a cumpăra însă nimeni nu şi-a făcut documentele pentru a deveni proprietar. Persoanele care locuiesc în apartamentele sau garsonierele construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe spun că au datorii neachitate la întreţinere.


„Am pereţii plini de mucegai şi igrasie“


 „Prefer să rămân în continuare chiriaşă deoarece am datorii la întreţinere şi nu mă mai gândesc să cumpăr garsoniera mai ales că eu şi soţul nu avem loc de muncă. Nu avem posibilităţi şi pe deasupra chiar dacă aş avea nu aş cumpăra garsoniera pentru că am pereţii plini de mucegai şi igrasie“, a spus Violeta Preda, în vârstă de 29 de ani.

Blocuri ANL

Femeia spune că mucegaiul i-ar putea afecta copilaşii

Mucegai
Blocuri ANL

Printre cei care şi-au exprimat intenţia de a cumpăra locuinţa este şi Vasile Brânzan, în vârstă de 41 de ani, un chiriaş al unui bloc ANL, de pe strada Plopilor. Acesta este de părere că preţul stabilit de Guvern este foarte mare.„Nu îmi voi face documentaţia până nu mi se evaluează garsoniera. Nu mi se pare corect să plătim 407 euro pe metrul pătrat şi noi şi locuitorii din Bucureşti. Ar trebui să se ţină cont de zone. Fără un credit ipotecar nu pot să cumpăr locuinţa“. 

image

Municipalitatea a trecut la întocmirea planurilor de cadastrare şi înscrierea în cartea funciară a celor 275. În judeţul Gorj sunt 800 de familii care locuiesc cu chirie în ANL-uri. Dintre acestea doar 56 au depus cereri pentru cumpărarea locuinţelor. „Numărul celor care vor să cumpere este destul de mic raportat la numărul de locuitori. Nu mi se pare un preţ în regulă. Cărbuneştiul nu se compară cu Târgu-Jiul cum nici acesta cu Bucureştiul. Preţul ar trebui să fie diferenţiat pe localităţi“, a concluzionat subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu. Cereri de cumpărare a locuinţelor sunt puţine în schimb există foarte multe solicitări pentru închirierea acestora. Potrivit reprezentanţilor primăriei municipiului Târgu-Jiu 1500 de tineri vor să închirieze locuinţe de tip ANL.
Municipalitatea a trecut la întocmirea planurilor de cadastrare şi înscrierea în cartea funciară a celor 275. Acestea urmează să fie evaluate pentru stabilirea concretă a preţurilor. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite