Noul sediul al Casei de Pensii Gorj va fi gata peste trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii gorjeni vor fi primiţi peste trei ani într-un nou sediu al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Gorj. Terenul pe care urmează să se ridice construcţia are o suprafaţă de 3900 metri pătraţi şi a fost transferat de Consiliul Judeţean Gorj în patrimoniul CJP Gorj.

Acum putem să demarăm procedurile necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi, ulterior, de organizare a licitaţiei în vederea desemnării executantului lucrării. Sper că lucrările vor începe anul viitor“, a declarat Rodica Ghimiş, director general al CJP Gorj.
Suma alocată pentru construirea noului sediu se ridică la zece milioane de lei, împărţită pe trei ani. Proiectul clădirii a fost refăcut pentru că iniţial se prevedea realizarea unui Palat al Muncii cu patru etaje, în care să funcţioneze toate instituţiile Ministerului Muncii. Noul imobil va avea doar un singur etaj şi o mansardă. Rodica Ghimiş a spus că instituţia pe care o conduce are absolut nevoie de un sediu corespunzător: „Nu avem o sală care să îndeplinească toate condiţiile pentru relaţiile cu pensionarii şi nici un spaţiu adecvat pentru arhiva instituţiei. În prezent, Casa de Pensii funcţionează într-un bloc şi într-un spaţiu închiriat, care nu sunt adecvate pentru activitatea pe care o desfăşurăm“.
În urmă cu aproximativ opt ani, pe aceste teren a început construcţia unui Palat al Muncii. Finanţarea urma să fie asigurată de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, în contul datoriilor pe care avea la bugetul asigurărilor sociale. Investiţia a fost stopată după ce s-a turnat fundaţia sediului din cauză că guvernul nu a aprobat compensarea datoriilor cu lucrările de construcţie. „S-a făcut o evaluare şi fundaţia nu este degradată, astfel încât se poate construi pe aceasta“, a precizat Rodica Ghimiş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite