Târgu-Jiu: Record de furturi de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fierul vechi a fost confiscat de poliţişti
Fierul vechi a fost confiscat de poliţişti

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au prins în flagrant şapte  persoane care furau fier vechi pe care intenţionau să-l vândă în centrele de colectare din judeţ.

Prima infracţiune a fost înregistrată ieri, în jurul ore 13.00, când poliţiştii din Motru au prins în flagrant doi bărbaţi, de 24, respectiv 36 de ani, unul din localitate şi celălalt din Mehedinţi, care sustrăgeau o uşă metalică şi o fereastră, dintr-o clădire dezafectată a unei societăţi comerciale.

„Suspecţii dislocaseră bunurile cu ajutorul unui levier şi au declarat că intenţionau să le valorifice la un centru de colectare a fierului vechi. În prezent sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Aseară, în jurul orei 20.00, poliţiştii din Drăgoteşti au prins în flagrant doi localnici, de 26, respective 31 de ani, în timp ce distrugeau un stâlp de înaltă tensiune, dezafectat .

„Valoarea prejudiciului a fost estimată la suma de 400 lei. Pe numele suspecţilor au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere şi tentativă la infracţiunea de furt calificat“, precizează Daniel Tică.
 
La ora 21.00, trei bărbaţi  au fost prinşi de poliţiştii din Târgu-Jiu, la scurt timp după ce au sustras, din incinta unei centrale termice, 30 de kilograme de fier vechi.

Cele şapte persoane sunt cercetate pentru furt calificat şi riscă să stea până la 15 ani după gratii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite