Târgu-Jiu: Nicu Paleru şi Babi Minune, la Zilele Rovinariului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza financiară pare să nu fi afectat prea mult oraşul Rovinari, care săptămâna viitoare va împlini 30 de ani de existenţă. Evenimentul va fi sărbătorit cu mult fast, mici, bere şi invitaţi de seamă. 

Primăria şi Consiliul Local Rovinari în colaborare cu Casa de Cultură şi Biblioteca Rovinari va organiza în perioada 09 – 15 mai, cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Oraşului Rovinari. Activităţile din cadrul manifestării cultural-artistice vor avea loc pe Bulevardul Minerilor. Vor avea loc competiţii sportive şi multe alte manifestări mai mult sau mai puţin artistice. În week-end sunt aştepaţi toţi gorjenii pentru că pe scenă vor urca nume mari ale muzicii populare şi chiar formaţii cunoscute de muzică uşoară. Astfel, sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 20.00, va avea loc un program artistic susţinut de copiii rovinăreni, urmat de un program folcloric susţinut de Clubul Elevilor Rovinari. De la ora 21.00 solişti ai Şcolii Populare de Artă vor susţine un spectacol folcloric, după care va urma un show artistic. Începând cu ora 23.00 vor urca pe scenă membrii trupei de muzică dance, Narcotic Sound şi vor susţine un concert. Duminică, 15 mai, ultima zi de sărbătoare, va avea loc simpozionul cu tema „Rovinari, 30 de ani de existenţă“, iar de la ora 11.00, şapte primari, nouă viceprimari şi 59 de consilieri locali, care au activat în funcţie din anul 1981 şi până în prezent,  vor primi diplome de recunoştinţă pentru merite deosebite de-a lungul activităţilor. Seara, începând cu ora 21.00 va urca pe secnă solista de muzică populară Violeta Constantin, după care cunoscutul interpret de muzică de petrecere,  Nicu Paleru, va întreţine atmosfera la Rovinari. Evenimentul se va încheia cu un concert susţinut de manelistul Babi Minune, urmat de un grandios foc de artificii.  Pentru toate manifestările prevăzute pentru Zilele oraşului Rovinari administraţia locală a alocat suma de 100.000 de lei, mai puţin cu 20.000 de lei faţă de anul trecut. „În fiecaren an am adus câte un manelist la Rovinari. Vom încerca să aducem şi în anii care vor veni interpreţi cunoscuţi de manele pentru că asta cere publicul. În 2012 îi om aduce pe Florin Salam şi Prinţesa Ardealului“, a spus Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari. Anul trecut la Zilele oraşului invitaţi speciali au fost Adriana Antoni, Nicoleta Guţă şi Dan Ciotoi.
Reprezentanţii autorităţilor locale informează agenţii economici care vor să participe la Zilele Oraşului Rovinari că, pentru a obţine spaţiu pe Bulevardul Minerilor trebuie să depună o cerere la sediul primăriei în care solicită suprafaţa dorită şi numărul de zile. Preţul este de 2 lei pe metrul pătrat pe zi.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite