Târgu-Jiu: Nicoleta Krupenschi, inspectoarea care are grijă de cumpărători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi visul ei era să devină educatoare, Nicoleta a ales să îşi dedice timpul controalelor şi activităţii de inspector. Lucrează la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu de cinci ani.

Nicoleta Krupenschi a terminat Liceul de Chimie, iar după absolvirea acestuia, timp de un an de zile, a fost educatoare la grădiniţa din localitatea Turcineşti. „A fost o perioadă foarte frumoasă, îmi plac foarte mult copiii, dar a fost şi greu. Am avut grupă combinată, cu copii de la trei la şapte ani şi trebuia să le explic fiecăruia în parte, erau materiale didactice diferite şi alte planificări. Nu m-aş mai întoarce în învăţământ, pentru că trebuie foarte multă răbdare“, spune Nicoleta. A urmat admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi, fiind licenţiată în Admistraţie Publică. „În primă fază, am vrut să devin magistrat, mi s-a părut că mi se potriveşte meseria, voiam să fac dreptate. După facultate, mi-am schimbat părerea despre sistemul de judecată, nu era aşa cum îmi imaginasem eu şi m-am angajat la o firmă. Nu am stat foarte mult acolo, fiindcă a venit în viaţa mea şi a soţului meu un copil. Am stat doi ani în concediul de creştere a copilului, iar apoi, am dat examen la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu. Prima dată am fost referend la Serviciul Contabilitate, iar după aceea am dat examen pentru postul de inspector“, adaugă Nicoleta.


La serviciu, cu plăcere


 În prezent, ocupă funcţia de şef Birou Control Comercial. „La început, ca inspector, am făcut cam de toate, de la ordine publică, control taxi şi societăţi comerciale. Erau noutăţi pentru noi, eram la început şi eram dornici şi să învăţăm. Am avut posibilitatea să mă angajez în altă parte, dar m-am răzgândit, pentru că am ajuns la concluzia că munca de teren combinată cu cea de birou mă caracterizează. E important să îţi placă ce faci, să nu mergi la serviciu de nevoie şi din obligaţii. Eu merg cu drag la muncă“, mai spune aceasta. Nicoleta este de părere că, pentru munca pe care o desfăşoară, este nevoie de multă răbdare, pentru că lucrează cu oamenii şi acest lucru este cel mai greu. În general, se bazează pe munca de prevenire, însă aplică şi sancţiuni atunci când este cazul. „Oamenii s-au mai obişnuit cu ce facem noi, înainte nu ştiam cu ce ne ocupăm şi ne considearu tot gardieni. Ca inspector, urmăresc să se desfăşoare în condiţii de legalitate actul comercial. În primul rând, agentul economic care are punct de lucru pe raza municipiului si a localităţilor componenter trebuie să fie autorizat de către primărie şi să aibă orar de funcţionre afişat pe care să îl şi respecte. Am costatat că, de când am început această activitate, oameniii au înţeles şi s-au pus la punct. Cele mai multe sesizări se referă la tulburarea liniştii publicii şi nerespectarea orarelor de funcţionare. Stăm de vorbă cu administartorii şi încercăm să le explicăm, iar unde constatăm abateri, îi sancţionăm“, încheie poliţista.


Ce atribuţii aveţi la competiţiile sportive?


Participăm la aproape toate competiţiile de acest gen, şi eu, şi personalul din subordine, în special la meciurile de fotbal, unde însoţim delegaţia de arbitrii. Asigurăm însoţirea şi protecţia oficialilor şi nu am avut niciodată incidente. Chiar dacă eu şi o colegă facem acest lucru, iar lumea se întreabă ce caută două femei acolo, ştim să impunem respect.


Care sunt cele mai importante aspecte ale muncii în echipă?


În primul rând, munca în echipă se bazează pe respect şi pe înţelegere. Ne ajutăm foarte mult între noi, atât în poblemele de serviciu, dar şi când unul dintre colegii are nevoie de ajutor într-o problemă personală. Am legat multe prietenii şi pot să spun că suntem ca o mică familie. Contează foarte mult şi sprijinul şefilor.


Ce-i place


Urmăresc cu plăcere filmele de dragoste şi de acţiune. Ador să călătoresc şi aş vrea foarte mult să vizitez Italia, este ţara mea preferată. Îmi place să merg în aer liber cu prietenii şi să mă plimb cu bicicleta cu fiul me. Ascult muzică şi îmi place să citesc, deşi nu prea am timp.


Ce nu-i place


Urăsc minciuna. Nu îmi place când oamenii nu sunt punctuali şi nu îmi place când oamenii se folosesc de relaţiile de prietenie pentru a profita. Nu suport locurile aglomerate şi oraşele mari, prefer Târgu-Jiul, care este un oraş liniştit şi civilizat. Detest oamenii care nu au grijă de bătrâni.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite