Târgu-Jiu: Nicolae Sarcină, cel mai bogat gorjean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri are o avere de 37-38 de milioane de euro, şi ocupă locul 144 în topul „Forbes 500 Miliardari“. Nicolae Sarcină este urmat în judeţul Gorj de Marius Benegui, care are o avere estimată la 8 milioane de euro, şi ocupă locul 484 în topul „Forbes 500 Miliardari“.

Nicolae Sarcină, cel mai bogat dintre gorjeni, care deţine peste 160 de magazine în ţară (majoritatea în Gorj şi doar câteva la Timişoara şi Bucureşti), a inaugurat o fabrică de pâine, cu investiţii de trei milioane de dolari, şi pentru a-şi asigura materia primă, s-a orientat înspre agricultură. Cifra trei este recurentă în parcursul businessului său. Acum vrea să angajeze trei ingineri buni şi este pregătit să aştepte tot trei ani pentru ca cele 5.000 de hectare de teren pe care le va lua în arendă să dea primul rod. Sarcină este hotărât să dezvolte sectorul de panificaţie al afacerii sale, prin achiziţionarea a încă trei cuptoare de pâine de la o fabrică din Marea Britanie.
Sarcină nu a lăsat ca în compania pe care o conduce criza să fie folosită drept motiv pentru a nu face nimic. Ba mai mult. A speculat-o. Recesiunea  l-a avantajat, pentru că personalul nu a mai plecat. „Noi nu am dat afară, ci am angajat şi o facem în continuare”, spune el. Grupul Succes deschide aproape în fiecare lună un punct de lucru nou şi angajează între cinci-zece oameni. În total, compania Success Nic Com are peste 1.000 de angajaţi. Însă, aşa cum s-a obişnuit, deschiderile se fac pe banii băncilor.

Marius Benegui - locul 484 în „Forbes 500 Miliardari“

De când a intrat în rândul antreprenorilor, Marius Benegui, din Târgu Jiu, s-a ocupat doar de o singură firmă: Ralbex. Omul de afaceri care activează în industria pieselor auto nu se teme de criză, el continându-şi şi anul acesta călătoriile în Europa (de această dată, cel mai mult i-a plăcut Germania) şi investiţiile în business-ul său.  Pasionat de fotbal, el este finanţatorul echipei Ralbex Turcineşti. Merge frecvent pe stadion, iar echipa sa de suflet din prima divizie românească este Universitatea Craiova.



Pe lângă afacerile din auto, el are investiţii importante şi în imobiliar. Cu ajutorul finanţelor personale, Benegui a construit în centrul Târgu Jiului un imobil de 800 de metri pătraţi, dispuşi pe cinci nivele, care a necesitat investiţii de peste un milion de euro. Aici funcţionează de anul trecut cel de-al patrulea magazin propriu de desfacere de piese auto şi anvelope, dar şi un service. Omul de afaceri operează în mod direct trei spaţii comerciale şi două depozite, în Târgu Jiu şi Mioveni. Tot în această zonă deţine şi aproape şase hectare de teren.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite