Nicolae Mischie a fost condamnat din nou la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul baron al judeţului Gorj a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Alba Iulia la doi ani de închisoare cu suspendare pentru falsificarea unor documente în vederea introducerii în ţară a două autoturisme.

Instanţa de judecată a mai decis anularea documentelor respective. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia menţine sentinţa dată, în iarna anului trecut, de către Judecătoria Deva. Mischie a fost acuzat că a introdus ilegal în ţară două autoturisme pe o firmă care beneficia nelegal de statutul de investitor într-o zonă defavorizată.

Nicolae Mischie a fost deputat în perioada 1990 – 1996, iar apoi, până în anul 2004, a fost preşedintele PSD Gorj şi al Consiliului Judeţean. În această perioadă a primit şi titlul de baron, pentru modul în care conducea judeţul. „În pixul meu stau banii voştrii“ a fost remarcă pe care a făcut-o Mischie la adresa primarilor, declaraţie care i-a adus faima. În anul 2004, Nicolae Mischie a fost debarcat de la conducerea PSD Gorj şi a Consiliului Judeţean, iar la începutul anului 2005 a fost şi arestat preventiv pentru cinci zile. Nicolae Mischie a fost trimis în judecată în numeroase dosare penale instrumentate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, precum şi de DNA. Mischie a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru că a introdus în ţară o armă de vânătoare fără să o declare la vamă şi autorităţilor. A mai fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Gorj, pentru fapte de corupţie, şi la un an de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Deva, dar sentinţele nu sunt definitive.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite