Târgu-Jiu: Nicolae Meiţă, instructorul auto care face zilnic sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Ninu Meiţă, instructorul care ţine la siluetă
Ninu Meiţă, instructorul care ţine la siluetă

Deşi munceşte 14 ore pe zi, fiind managerul unei şcoli de şoferi din Târgu-Jiu, Nicolae Meiţă ăşi găseşte timp pentru exerciţii care să îi asigure o formă fizică bună. 

Ce îi place: Să practice sport. Ocazional joacă fotbal cu prietenii. Este un microbist înrăit. Instructorul auto este iubitor al fotbalului şi handbalului. Nu ratează niciun meci de fotbal s-au de handbal care se dispută la Târgu-Jiu . Îi place să vizioneze filme, mai ales cele în premieră. „Mă pasionează, filmele romantice şi de acţiune şi urmăresc tot timpul documentare pe Discovery şi Animal Planet.

Ce nu-i place: Oamenii cu două feţe. Nu-i place să facă politică şi nici să comenteze politică. Nu-i place politica economică a unor şcoli de şoferi care nu respectă în totalitate programa şcolară în vederea pregătirii elevilor pentru obţinerea permisului de conducere categoria B, aceasta reieşind din preţurile care sunt mult sub cheltuielile aferente.

Care a fost cel mai important moment din viaţă?

Cel mai important moment din viaţă a fost naşterea fiicei mele Alexandra. Abia aşteaptă să vină perioada să pot să încep şcolarizarea cu ea. Chiar îmi reproşează că s-a născut prea târziu faţă de colegii ei de clasă.

Cum reuşiţi să faceţi faţă programului încărcat?

Sunt mereu activ datorită sportului care mă ajută şi din punct de vedere psihic. Îmi place ca, cel puţin un concediu pe an să-l petrec în străinătate, fiind fan al concediilor în Grecia. 

A absolvit Liceul Economic din Târgu-Jiu, la secţia contabilitate. Timp de patru ani a lucrat ca şi contabil la Înteprinderea de Cantine şi Cazare din Rovinari până în 1990. „Fiind o persoană activă nu m-am adaptat la un serviciu care presupune munca efectivă de opt ore într-un birou. În 1990 eram în căutarea unui alt job şi, citind un ziar local, am găsit un anunţ prin care reprezentanţii Automobil Clubul Român, filiala Gorj selecta persoane pentru şcolarizare în vederea obţineri autorizaţiei de instructor auto“, spune Ninu Meiţă, aşa cum ese cunoscut de către elevii săi. Acesta a reuşit la examen al doilea pe listă. 

A luat examenul de instructor cu 9,80


M-am încadrat în cerinţele ACR-ului, fiind posesor de permis auto categoria B din anul 1986. Am mers la Bucureşti şi am susţinut examenul de intrare la cursurile respective. Dintr-un număr de 300 de candidaţi din toate judeţele ţării, au rămas, în urma examenului, doar 70 de persoane. Cursurile au durat două luni, perioadă în care aveam un program de şcolarizare extrem de încărcat. La finalul cursului , au obţinut autorizaţia de instructor doar 12 persoane, iar eu am luat examenul cu media 9,80. Pe vremuri, şcoala pentru obţinerea autorizţiei de instructor era tratată cu mai multă seriozitate. Acum se scot instructori pe bandă rulantă“. A lucrat la ACR din 1990, până în 1994 când şi-a deschis propria şcoală de şoferi.
Mi-am deschis o şcoală de şoferi la Rovinari, cu care am funcţionat până la sfârşitul anului 2001. În anul 2002 m-am asociat cu un alt instructor auto, înfiinţând o şcoală de şoferi la Târgu-Jiu. Din acel an, am încercat an de an şi în final am reuşit să dezvoltăm atât baza materială, pentru pregătirea teoretică, cât şi baza auto“, ne-a povestit Nicolae.

Din mâna lui au ieşit mii de şoferi

În prezent, societatea pe care o conduce are un număr de 11 angajaţi ca instructori auto, ceea ce presupune o politică managerială foarte grea, pentru a putea asigura salariile acestora. Deşi a traversat o perioadă grea de criză, Ninu Meiţă a reuşit să salveze firma de faliment. „La finele anului 2009, pentru a putea asigura salariile oamenilor, am mers pe preţuri foarte mici, societatea, neînregistrând nici un profit. În anul 2007 şi 2008 societatea SC Lucalex SA a obţinut locul I la profit pe judeţul Gorj pentru această ramură“.
În decursul a 20 de ani de activitate a instruit un număr de peste 2000 de elevi. Zilnic munceşte aproape 14 ore, 10 ore face pregătire practică, prin oraş cu elevii, iar timp de patru ore se ocupă de bunul mers al firmei. Instructorul participă la toate meciurile disputate de echipele gorjene de handbal şi fotbal. Este adeptul sportului şi al întreţinerii fizice. „Având în vedere că munca de instructor necesită mai puţină mişcare şi mai multă concentrare pe atenţie. Fiind adeptul oamenilor supli, încerc să ţin o dietă alimentară. Merg zilnic la sala de forţă pentru a mă menţine într-o formă fizică cât mai bună“, încheie Ninu Meiţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite