Târgu-Jiu: Nevăzători cu indemnizaţie de handicap, dar cu permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

23 de persoane au rămas fără ajutoarele sociale, în urma unei verificări efectuate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Pe lângă aceştia, alţi 55 de beneficiari ai unei indemnizaţii de handicap ar putea să piardă acest drept, după ce dosarele acestora vor fi reevaluate. Cea mai mare parte dintre dintre persoanele cu handicap trimise la reevaluare suferă, conform actelor medicale, de probleme de vedere, dar deţineau permis de conducere de diverse categorii. Inspectorii spun că sunt două variante: ori handicapul a apărut după obţinerea permisului de conducere, ori medicii au greşit când au pus diagnosticele. La Baia de Fier au fost găsite 13 persoane în această situaţie, iar la Albeni, nouă persoane. Reprezentanţii ITM Gorj spun că sunt motive pentru a fi suspendată indemnizaţia.
Au fost verificate toate primăriile din Gorj, iar patru au fost amendate cu câte 500 de lei în privinţa modului de întocmire a dosarelor de acordare a ajutorului social. Este vorba de primăriile comunelor Cruşeţ, Borăscu, Logreşti şi Stoina.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite