Nectarine, struguri şi banane fără preţ la piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei aflaţi în neregulă au fost sancţionaţi
Cei aflaţi în neregulă au fost sancţionaţi

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj s-au dus astăzi la Piaţa Centrală din Târgu-Jiu, iar în urma controlului au depistat pe tarabe fructe pentru care nu era afişat preţul.

Nici cântarele nu erau aşezate într-un loc vizibil pentru clienţi, motiv pentru care comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au luat măsuri. „Au fost verificaţi mai mulţi operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală din Târgu-Jiu. Am găsit cazuri în care nu aveau trecută calitatea, în care lipsea ţara de provenienţă şi cazuri în care preţurile nu erau afişate. Au fost verificate şi cântarele, în special modul în care sunt amplasate pe mese. Trebuie să fie la loc vizibil pentru ca şi cumpărătorul să ştie cât cântăreşte marfa cumpărată. Cei care nu au cântarul aşezat corespunzător riscă să primească amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei”, a declarat Mihaela Răducan, comisar în cadrul CJPC Gorj.

„Urma să pun şi preţurile. Am pus bananele, strugurii, dar încă nu am pus etichetele”, a fost explicaţia comerciantului prins pe picior greşit.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite