Târgu-Jiu: Muncă în folosul comunităţii pentru minerii care vor intra în concediu de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ordonanţa de urgenţă nu a fost aprobată deocamdată
Ordonanţa de urgenţă nu a fost aprobată deocamdată

Dacă actul normativ care va reglementa concediul de aşteptare pentru minerii care au stagiu complet şi doar doi ani până la pensionare va fi publicat în Monitorul Oficial al României, aproximativ 600 de salariaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) vor sta acasă şi vor primi 75 la sută din salariul de bază, începând din luna aprilie.

Ordonanţa de urgenţă prevede însă ca angajaţii să fie la dispoziţia unităţii la orice oră şi chiar să muncească în folosul comunităţii.

„Nu s-a hotârat deocamdată nimic, pentru că ordonanţa nu-şi face efectul. Nu s-a stabilit cu exactitate numărul celor care vor intra în concediul de aşteptare, sunt nişte cifre estimative. Aceştia pot fi puşi la muncă în folosul comunităţii, numai cu acordul lor. Cert este că sunt la dispoziţia unităţii, iar, dacă aceasta încheie un contract de parteneriat cu primăriile din judeţ, oamenii pot fi chemaţi oricând la muncă. Ideea este că ei răman anjagaţi ai unităţii şi trebuie să se prezinte la orice oră, din zi şi din noapte, dacă li se cere asta”, a precizat Viorel Temelescu, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO).

În actul normativ se precizează clar că refuzul de a accepta misiunea de muncă temporară duce automat la pierderea dreptului la indemnizaţia plătită pe perioada concediului de aşteptare. Acest concediu nu poate depăşi o perioadă de doi ani.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite