Târgu-Jiu: Moş Crăciun a venit la Şcoala ajutătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru aproximativ 20 de copii din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu, Moş Nicolae a venit mai devreme. Acesta a fost întruchipat de o pensionară din oraş.

Din proprie iniţiativă, Olivia Dobrescu, fostă învăţătoare la Şcoala Generală Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu, le-a făcut, astăzi, o bucurie, copiilor defavorizaţi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă. Aceasta este pasionată de tricotat şi cu o lună în urmă s-a apucat să facă ciorapi groşi pentru copiii abandonaţi de părinţii lor şi pentru cei cu dizabilităţi. Cei aproximativ 20 de copii care învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă au primit, din parte fostei învăţătoare, câte o pereche de botoşei, pachete cu alimente, dulciuri şi fructe. Olivia Dobrescu, de 75 de ani, din Târgu-Jiu spune  că iubeşte foarte mult copiii şi îi că îi face plăcere să le ofere daruri. „Am vrut să fac un gest nobil în prag de sărbători. Cadourile constau în fructe, prăjituri, covrigi şi câte o pereche de botoşei lucraţi de mine. Alimentele le-am procurat de la administratorii de magazine cu suflet mare“, a spus femeia.

Micuţii provin din familii foarte sărace

Reprezentanţii Centrului i-au mulţumit pensionarei pentru că a reuşit să le aducă micuţilor o bucurie în suflet. „Eu am nouă copii de grădiniţă. Dintre aceştia unul a fost abandonat de mic, iar doi fraţi vitregi provin dintr-o familie cu mari greutăţi. Locuiesc la Târgu-Logreşti şi nu au curent electric. Ei se bucură pentru orice lucru ar primi. Le mai ofer şi eu din când în când haine pentru că unii părinţi nu au bani nici măcar pentru îmbrăcăminte. Autorităţile ar trebui să intervină pentru ajutorarea acestor familii“, a declarat Elena Nanu. La final toţi copiii au cântat împreună cu fosta învăţătoare colinde.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite