Târgu-Jiu: Mizerie prin bucătăriile pensiunilor agroalimentare din Rânca
0
Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj au amendat trei angajaţi ai unor pensiuni din Rânca din cauza neregulilor depistate în unităţile de preparare a mâncărurilor.
Turiştii care vor să meargă la munte , în staţiunea Rânca, trebuie să fie foarte atenţi la oferta pensiunilor pentru că una scrie pe internet şi alta găsesc la faţa locului. Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au găsit nereguli la mai multe dintre pensiunile din Rânca. La sfârşitul săptămânii trecute aceştia au găsit mizerie prin bucătării, iar alimentele nu erau depozitate în mod corespunzător. „Vesela în care era pusă mâncarea pentru a fi servită era împreunată cu cea adusă din sălile restaurantelor, cartofii tăiaţi erau lăsaţi în apă timp de mai multe ore, după care îi găteau. De aesemenea, mâncarea era păstrată pe jos în bucătăria uneia dintre pensiunile controlate. Vinovaţi sunt şi angajaţii pentru că şi ei trebuie să respecte legea. În primul rând nu aveau halatele pe ei şi eveau o dezordine totală în bucătării. Vom continua verificările pentru că în zona aceasta sunt deficienţe majore“, a declarat Ion Iliuţă, inspector şef al DSVSA Gorj. Cei trei responsabili au fost sancţionaţi cu 600 de lei fiecare.