Târgu-Jiu: Mititelu a salvat o femeie de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nimeni nu ştie ce a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest
Nimeni nu ştie ce a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest

Gheorghe Mititelu este angajatul Poliţiei Comunitare din Târgu-Jiu. Acesta a salvat astazi de la moarte o femeie de 60 de ani, din Scoarţa. Poliţiştul-erou s-a aruncat imediat în apele reci ale Jiului, iar femeia sinucigaşă este în viaţă.

A fost de ajuns să vadă că femeia se zbate în apă pentru a sări să o salveze de la moarte. Fără să stea prea mult pe gânduri, Gheorghe Mititelu a ignorat sfatul colegilor săi, care i-au spus că apa este prea rece, şi a sărit în Jiu, sperând că va reuşi să o salveze pe femeie de la înec.

Foto: Poliţistul-erou

Am văzut că mişca din buze şi nu m-am mai gândit la nimic. Am aruncat repede hainele de pe mine şi am scos ceasul de la mână, intrând direct în apă, să o salvez”, povesteşte poliţistul-erou.

Colegii bărbatului l-au sfătuit să nu se arunce în apă. „I-am zis «Ghiţă, e apa rece şi poate păţeşti ceva», dar nu m-a ascultat şi a sărit în apă”, declară Marin Joiţa, colegul bărbatului.

Gheorghe Mititelu lucrează de 17 ani la Poliţia Comunitară din Târgu-Jiu, iar aceasta nu este singura faptă bună pe care a făcut-o în tot acest timp. „Chiar în luna ianuarie a acestui an, o femeie a vrut să se arunce de pe acest pod din cauza geloziei. Eu şi colegul meu am tras-o de picioare şi am reuşit să o oprim la timp”, îşi aminteşte poliţistul-salvator. Femeia salvată din apele reci ale Jiului se numeşte Corobea Angelica şi are 60 de ani. Pensionara este din Scoarţa şi nimeni nu ştie deocamdată ce a determinat-o să recurgă la acest gest. Medicii spun că starea ei de sănătate este stabilă.

image

A fost adusă în şoc hipotermic, iar acum starea ei este stabilă. Pacienta va fi transportată la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu“, declară Liliana Puiu Voichiţa, medic şef al Unităţii de Primiri Urgenţe.

„Am văzut-o când s-a aruncat, dar nu ştiu să înot”

Femeia a fost văzută de un trecător exact în momentul în care s-a aruncat în apă. Bărbatul de 36 de ani nu a putut sări în sprijinul pensionarei, întrucât risca să se înece şi el, la rândul lui.

Târgu-Jiu

Şi-a lăsat geanta pe ciment şi a coborât uşor în apă, iar apoi şi-a dat drumul pe spate. A strigat un om la ea, dar era prea târziu. Eu nu ştiu să înot şi riscam să mor şi eu înecat. Am sunat la 112 şi apoi i-am chemat pe poliţiştii comunitari. Jandarmii au refuzat să sară, dar poliţistul comunitar nu a mai stat pe gânduri”, declară Constantin Terheci, martor al celor întâmplate pe Digul Jiului, din Piaţa Mare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite