Târgu-Jiu: Mistreţi sacrificaţi de braconieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre braconieri a fost prezentat în faţa instanţei de judecată
Unul dintre braconieri a fost prezentat în faţa instanţei de judecată

Un bărbat din comuna Schela a fost reţinut, aseară, la scurt timp după ce a împuşcat doi porci mistreţi într-o pădure din Obştea Hărăbor din localitate. Cel care l-a ajutat să comită această faptă de braconaj, un consătean în vârstă de 35 de ani, a dat bir cu fugiţii, fiind căutat de oamenii legii.

Ilie C, de 44 de ani, membru vânător al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, a recunoscut că a fost ajutat de Daniel V., un consătean în vârstă de 35 de ani. Din cercetările efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au stabilit că cei doi au împuşcat doi porci mistreţi de aproximativ 60 de kilograme fiecare, folosind arma de vânătoare a lui Ilie C.. Braconierul arestat va fi prezentat, astăzi, în faţa instanţei de judecată, iar prietenul său, care a dat bir cu fugiţii, este căutat de poliţişti.

Poliţiştii au mers pe urmele braconierilor

În acest moment, Daniel V. se sustrage cercetărilor, poliţiştii derulând activităţi pentru depistarea acestuia. În cauză a fost întocmit dosar penal pe numele celor doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj. Ilie C., de 44 ani, a fost  reţinut de poliţişti şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă“, declară Romina Dochian, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Gorj.

image

Cei doi braconieri riscă să-şi petreacă următorii şapte ani după gratii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite