Târgu-Jiu: Mirela Căpăţînă pictează în timp ce ascultă rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eleva de la Colegiul Virgil Madgearu este pasionată de pictură de la şapte ani. A trecut de prima expoziţie personală, la care a prezentat 19 lucrări realizate pe muzică.

La vârsta de şapte ani a luat prima dată pensula în mână şi aînceput să deseneze animale şi peisaje, iar dascălii o felicitau pentru talentul ei. Mirela păstrează şi acum câteva desene haioase, realizate la acea vârstă. „Sora mea desena personaje din desene animate, iar eu animăluţe, pomi şi flori, tot ce era verde în special. Învăţătorul îmi spunea să nu renunţ la pictură pentru că voi ajunge cineva în viaţă. Am participat la mici expoziţii, organizate la şcoală. În clasa a opta, o doamnă mi-a admirat picturile şi mi-a făcut cunoştinţă cu profesoara Loreta Nicolcea, de la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. Aceasta m-a sfătuit să mă înscriu la secţia de pictură“, povesteşte tânăra pictoriţă. Mirela a făcut acest lucru în urmă cu trei ani. „Zece ore pe săptămână le petrec la Şcoala Populară de Artă. Atunci când pictez, ascult muzică uşoară, mă relaxează foarte mult. Când am o temă stabilită de către profesoară, ascult muzică lentă, iar când am una la liberă alegere ascult rock“, spune Mirela. Eleva a participat la o serie de concursuri de pictură, dar şi la  xpoziţii organizate în ţară de către Şcoala Populară de Artă. „Prima prezentare a creaţiilor personale a avut loc în cadrul expoziţiei de la Muzeul Judeţean de Istorie. Într-unul din desene am reprezentat punctul şi linia, lucrare intitulată „Cocoşul“, iar în celălalt am avut o compoziţie cu structuri. Am fost extrem de mândră când vedeam că alţii îmi privesc încântaţi lucrările“, mărturiseşte Mirela.

Inspirată de primăvară

Profesorii de la Colegiul Comercial Virgil Madgearu i-au organizat o expoziţie, în care Mirela a prezentat 19 lucrări ce ilustrează scoici, căluţi de mare, libelule, instecte, pomi şi frunze. „Am intitulat această expoziţie «Mereu Primăvară ». Este anotimpul care adduce în sufletele fiecăruia dintre noi frumuseţe, bucurie, iubire şi renaştere. Cred că în sufletul tuturor ar trebui să fie mereu primăvară. Profesoara de franceză, Liliana Oniga, m-a ajutat mult în acest demers“, spune Mirela.

Talent de designer

În clasa a şaptea a învăţat să facă schiţe vestimentare, în special pentru rochii. „Cei care mă cunosc îmi spun să dau la facultatea de Arte Plastice şi voi lupta să intru fără taxă. Printre concursurile la care am participat, a fost şi unul intitulat „Mesajul meu antidrog“, unde am realizat câteva ilustrate şi am obţinut locul II. Pe 22 martie am expus la «Craiov’ Art»“. Tânăra spune că nu va renunţa niciodată la culorile de pe paletă, însă meseria pe care vrea să o urmeze este cea de psiholog. „Cred că mă caracterizează mult mai bine. Îmi place să ascult oamenii şi să le ofer sfaturi. Am darul de a consola pe cineva atunci când trece prin perioade dificile“, încheie
Mirela Căpăţînă.

Ce-i place:  Muzica uşoară. Adorăsă picteze, dar şi să  călătorească împreună cu prietenii. Îi place natura, iar verdele este culoarea sa preferată, aşa că o foloseşte destul de des în compoziţii. Preferă să petreacă timpul cu familia.

Ce nu-i place:  Manelele şi oamenii care critică în necunoştinţă de cauză. Nu suportă persoanele care mint şi pe cele care nu se ţin de cuvânt. Nu se simte bine când altcineva ia decizii în locul ei.

Îţi place să citeşti foarte mult. Ai vreun autor preferat?

Ador cărţile de aventură şi mi se par foarte interesante cele ale autoarei Mireille Calmel.

 Cum îţi împarţi timpul între pictură şi şcoală?

Locuiesc în Băleşti, la o mătuşă, şi fac naveta aproape în fiecare zi la cursuri, iar de două ori pe săptămână merg la secţia de pictură. Consider că pentru lucrurile pe care le faci cu plăcere găseşti întotdeauna timp.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite