Târgu-Jiu: Minora gravidă în opt luni îşi va continua studiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu o vor lăsa să renunţe la şcoală. Andreea Rotaru, eleva care poartă în pântec copilul bunicului său, va fi susţinută să-şi termine studiile, deoarece avea rezultate bune la învăţătură.

Minora de 14 ani, internată la Secţia Maternitate din cadrul Spitalului Judeţean Gorj, a primit astăzi o veste bună de la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj. „Fata va fi sprijinită săşi termine şcoala într-o formă de învăţământ la zi sau la fără frecvenţă. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla şi cu copilul, dacă îl vor ţine acasă sau îl vor da spre adopţie. Cert este faptul că fata obţinuse rezultate şcolare bune, având doar opt absenţe, dintre care patru sunt motivate. De asemenea, eleva Şcolii Generale Nr.1 «Gheorghe Tătărescu» are în catalog o singură medie de cinci, iar restul mediilor sunt bune. Ea nu a dat de bănuit că este însărcinată, dar în orice caz nu va fi exmatriculată. Mâine voi merge la şcoală şi voi analiza situaţia, pentru că acolo niciodată nu ne-am mai confruntat cu un astfel de caz“, a declarat Gheorghe Mitescu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Gorj.

La şcoală nu s-a ştiut că este însărcinată

Deşi este însărcinată, Andreea Rotaru, minora de 14 ani, a obţinut rezultate bune la şcoală, fiind apreciată de directorul unităţii de învăţământ. „Este prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situaţie. Este o elevă sârguincioasă, cu rezultate bune la şcoală. Cei de la Inspectoratul Şcolar vor decide ce se va întâmpla în continuare. Eventual va fi transferată la Şcoala Nr.5, unde poate opta pentru o altă formă de învăţământ. Pe noi ne surprinde această veste, pentru că nici nu lipsea de la ore“, a declarat Remus Băluţeanu, directorul adjunct al Şcolii Generale Nr.1 din Târgu-Jiu. Andreea Rotaru spune că vrea să se întoarcă la şcoală, imediat după ce va da naştere copilului pe care îl poartă în pântece.

Minora ştia că bătrânul de 77 de ani este bunicul ei

Vreau să mă întorc la şcoală, însă este posibil să mă transfer în altă parte. Deocamdată sunt la spital şi nu am vorbit cu părinţii mei să vedem ce vom face cu copilul. În ceea ce-l priveşte pe cel care m-a lăsat însărcinată, o să se vadă că am avut dreptate şi că am spus adevărul“, declară minora de 14 ani.

Minora are rezultate bune la şcoală

Bineînţeles că ne dorim ca fata să-şi continue studiile. Ea învăţa tot timpul şi nu ne-am fi gândit vreodată să aibă parte de nenorocirea asta“, a precizat Clara Nedelcu, mama adolescentei. Soţia bătrânului acuzat susţine că este vorba despre o înscenare, de pe urma căreia se urmăresc anumite câştiguri materiale. Lucreţia Ohotă a dezvăluit faptul că starea de sănătate a bătrânului s-a înrăutăţit, după acuzele care i-au fost aduse.

Copilul ar putea fi dat în plasament

Medicii nu ştiu deocamdată dacă adolescenta va naşte normal sau prin cezariană. „Este internată şi chiar in dimineaţa acestei zile am vorbit cu doctorul Pătrăşcoiu, care mi-a transmis că travaliul nu a început şi nu are contracţii. Ecografic vorbind, fata este însărcinată în opt luni şi rămâne de văzut dacă va fi internată până la naştere. După analize, se va stabili şi dacă are putere să nască normal sau dacă va naşte prin cezariană“, a declarat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Târgu-Jiu. Părinţii fetei se gândesc şi la varianta ca bebeluşul să fi e trimis într-un Centru de Plasament.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite