Minor prins în timp ce vindea jucării furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul de 14 ani, din oraşul Rovinari, are la activ zece furturi, dintre care patru au fost comise în această săptămână. Aseară a fost prins în timp ce comercializa jucării furate, iar azi-noapte în timp ce distrugea mai multe ţevi de la o instalaţie de încălzire, pe care intenţiona să le vândă la fier vechi.

Minorul a fost prins ieri, în jurul orei 16.30, în timp ce intenţiona să-i vândă unui bărbat din Rovinari şase cutii pline cu jucării. „Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a rezultat că aceste bunuri, evaluate la suma de aproximativ 1.500 lei, au fost sustrase de către suspectul minor,  P.C.A., de de 14 ani, în noaptea de 10 spre 11 august, dintr-o autoutilitară parcată pe raza oraşului Rovinari, partea vătămată nesesizând poliţia, deşi observase lipsa jucăriilor în dimineaţa de ieri. Poliţiştii au restituit bunurile părţii vătămate”, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

 Azi-noapte, la ora 03.30, poliţiştii de ordine publică din Rovinari l-au prins, pe acelaşi adolescent, dar şi pe un prieten al său, în vârstă de 15 ani, din localitate, în incinta fostei fabrici de confecţii de pe strada Prieteniei, în timp ce încercau să fure 12 bucăţi de ţeavă de cupru pe care le-au rupt de la instalaţia de încălzire.

„Din verificări a rezultat că suspecţii minori intenţionau să sustragă aceste ţevi în scopul de a le valorifica la un centru de colectare fier vechi. Conduşi la sediul poliţiei, pe parcursul cercetărilor efectuate, poliţiştii au mai stabilit că cei doi minori, împreună cu un altul în vârstă de 15 ani, tot din oraşul Rovinari, anterior depistării în incinta fabricii de confecţii, au sustras dintr-un cort amplasat pe bulevardul Minerilor din localitate, unde se desfăşoară Festivalul Berii, o fripteuză, pe care, ulterior, au aruncat-o într-o ghenă de gunoi”, a mai declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Cei trei minori sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, respectiv distrugere. Cercetările sunt continuate cu respectarea procedurii speciale în cazul infracţiunilor comise de minori, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite