Târgu-Jiu: Minor cercetat pentru terorism, după o ameninţare cu bombă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de elevi au fost evacuaţi pe data de 22 octombrie din Şcoala Generală „Voievod Litovoi“ din Târgu Jiu, în urma unei ameninţări cu bombă, care a fost anunţată la 112 de un minor inconştient.

Oamenii legii au stabilit ieri că cel care a sunat la 112 şi a anunţat că în şcoală se află o bombă este un minor din Târgu-Jiu. 

Ieri, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţişti, a fost identificat autorul ameninţării cu bombă, în persoana minorului S.R.V., din localitate, în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de terorism, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propuneri legale“, a precizat Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Alarma falsă a fost anunţată pe 22 octombrie, când poliţiştii gorjeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că la Şcoala Generală Nr. 5 “Voievod Litovoi”, din municipiul Târgu-Jiu, este amplasată o bombă. La faţa locului s-a deplasat  şi o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informaţii Gorj, însă s-a constatat că este vorba doar de o ameninţare falsă.

În urma verificărilor nu au fost identificate ca fiind amplasate materiale explozive sau pirotehnice, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de terorism, luându-se măsuri pentru identificare şi tragerea la răspundere a persoanei care a făcut sesizarea“, a mai declarat Bogdan Scafeş. Minorul riscă să ajungă după gratii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite