Târgu-Jiu: Mini Miss cu talent de solistă şi violonistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început încă de la cinci ani să ia lecţii de vioară, înscriindu-se la Liceul de Muzică pentru a-şi putea urma pasiunea, dar cea care a reuşit să-i aducă premiul a fost vocea sa deosebită.

Şi-a descoperit înclinaţiile muzicale la o vârstă fragedă, cântând la vioară de pe vremea când era la grădiniţă. Ca să-şi fructifice talentul, a fost însă nevoită să facă şi sacrificii, despărţindu-se cu greu de învăţătoare şi colegi, pentru a se perfecţiona ca instumentistă.

Pe vremea când eram la grădiniţă, doamnele educatoare m-au luat la un dans de societate şi au văzut că am ureche muzicală. De atunci am urcat pe scenă la toate serbările, iar de la vârsta de cinci sunt pasionată de vioară. Vecinul meu, domnul profesor Bârsac, a fost cel care m-a testat, iar apoi, peste câţiva ani de studiu, m-a sfătuit să mă înscriu la Liceul de Muzică. Mi-a dăruit chiar şi o vioară. Eram în clasa a III-a, la Şcoala Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu, când am luat decizia să-i urmez îndemnul şi m-am transferat la o unitate de învăţământ cu profil muzical“, îşi aminteşte micuţa violonistă.

Invitată în capitală, la Academia Copiilor

Mama Elvirei ştie însă foarte bine cât de greu i-a fost fiicei sale să facă acest pas. „Iniţial nu a vrut să se transfere, s-a desprins foarte greu de doamna învăţătoare de la Şcoala Sfântul Nicolae. S-a acomodat însă repede din momentul în care a cunoscut-o pe doamna Simona Iancu, de la Liceul de Muzică, pe care acum o iubeşte foarte mult. Exersează zi de zi la vioară, iar notele le cunoaşte încă de când era la grădiniţă. O dată pe săptămână merge să ia lecţii şi la Şcoala Populară de Artă, la domnul profesor Adrian Luca. La şcoală, doamna Doina Cheznoiu este cea care o îndrumă“, spune Elena Bolovan.

Recent, Elvira a fost desemnată Mini Miss, impresionând juriul nu ca violonistă, ci cu vocea sa, pe care şi-a pus-o pentru prima dată în valoare la această competiţie. Cu această ocazie a primit o invitaţie la care nici nu îndrăznea să viseze. „M-a sfătuit o colegă să particip şi m-am înscris la acest concurs în ultimul moment, chiar după preselecţie. Am obţinut locul I şi merg mai departe, la Craiova, la Mini Miss Oltenia. Pregătesc deja un cântec cu care sper să reuşesc încă o dată să fac o impresie frumoasă. În afară de premiul I, juriul mi-a acordat şi o invitaţie la Bucureşti, la Academia Copiilor, care îmi oferă dreptul de a participa la examinare“, poesteşte eleva.

Nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură

Elvira speră să primească, în viitorul apropiat, o vioară mai performantă şi să poată astfel participa la competiţii atât în ţară, cât şi peste hotare. „Îmi place perfecţiunea. Nu mă mulţumesc niciodată cu jumătăţi de măsură. Vreau să lucrez în domeniul artistic. Mi-am adaptat toate melodiile şi la chitara pe care mi-a adus-o Moş Crăciun. Din clasa a V-a voi studia şi pian“, îşi dezvăluie ea planurile. Mica artistă adoră geografia şi a vizitat multe zone ale ţării. Nu ignoră nici muzica populară şi spune că, dacă ar porni pe acest drum, Alina Pinca este interpreta pe urmele căreia şi-ar dori să calce.
 
ce-i place:
„În primul rând, muzica şi lectura. Ador să cânt vocal, dar şi la vioară, instrument pe care îl studiez încă de când aveam cinci ani. Iubesc pisicile.“

ce nu-i place:
„Nu suport să mă trezesc dimineaţa. Nu-mi place să fiu minţită. Când vine vorba de mâncare, urăsc spanacul. Detest violenţa şi chiar am am câştigat un premiu la un concurs organizat la nivel judeţean, în cadrul căruia am prezentat o compunere cu titlul «Fără violenţă».“

Îţi doreşti o carieră în domeniul muzical?

Da, vreau să devin o violonistă cunoscută. Mi-am dat seama că asta este tot ce îmi doresc încă de acum cinci ani, când vecinul meu, domnul profesor Daniel Bârsac, m-a ajutat să descopăr vioara, instrument complet, care consider că mi se potriveşte. Vocea mi-am pus-o în valoare pentru prima dată anul trecut, la sfârşitul lunii noiembrie, la concursul Mini Miss.

Ce rezultat ai obţinut la acest concurs de frumuseţe?

M-am clasat prima la categoria mea de vârstă, interpretând „Pupăza din tei“. Mă gândesc să merg mai departe şi ca solistă, pentru că sunt pasionată de muzica uşoară, folk şi operetă. Angela Similea este interpreta mea favorită. Cert este însă că nu mă voi despărţi niciodată de vioară.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite