Târgu-Jiu: Minerii gorjeni se pregătesc să protesteze în capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii gorjeni nu sunt indiferenţi la protestul organizat miercuri, în Bucureşti, în semn de nemulţumire faţă de măsurile de austeritate anunţate de guvernanţi.

Numărul minerilor din Gorj care vor protesta în capitală nu va fi însă foarte mare, întrucât aproximativ opt mii de angajaţi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia au intrat, de astăzi, în şomaj tehnic, pentru două săptămâni. „Este organizat un miting pe data de 19 mai, dar, având în vedere că minerii de la SNLO sunt în şomaj tehnic, de la noi vor participa aproximativ o sută de persoane, cărora li se vor alătura şi cei de la termocentrale. Fiecare va merge cu maşina personală la Bucureşti“, anunţă Viorel Temelescu, vicepreşedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia. Decizia finală va fi luată însă abia mâine. „Aştept răspuns de la liderii de sindicat. Deocamdată nu am stabilit nimic, urmând ca mâine să luăm decizia finală“, declară Pompiliu Popete, preşedinte Cartel Alfa Gorj.

Cei aproximativ 8.000 de mineri de la SNLO, care au intrat astăzi în şomaj tehnic, vor fi plătiţi cu 75% din salariul de bază brut, la care se adaugă sporul de vechime.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite