UPDATE Miner mort într-un accident de muncă la Mina Peşteana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerul are vârsta de 50 ani
Minerul are vârsta de 50 ani

Un angajat al Minei Peşteana a fost găsit decedat, în această dimineaţă, lângă banda de transport cărbune de către colegii de serviciu.

Minerul, în vârstă de 36 de ani, mai avea doar o oră până la terminarea programului de lucru. Deocamdată nu se ştie ce anume a determinat decesul bărbatului. O echipă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a plecat la locul producerii accidentului pentru a cerceta cauzele care au dus la decesul minerului. Accidentul s-a produs în jurul orei 3.00. În urmă cu o săptămână un alt ortac de la Mina de subteran Lupoaia şi-a pierdut viaţa, după ce a fost lovit în cap de o grindă.

Ora 8.00

George Romanescu, inspectorul şef al ITM Gorj, a precizat că în perioada următoarea se vor face controale la toate minele „Deocamdată nu ne putem pronunţa cui a aparţine vina, dacă persoana care a decedat a respectat normele sau ce s-a întâmplat la faţa locului. Echipa de control încă nu a anjuns l faţa locului. Am dispus şi în perioada următoare se vor efectua controale la toate exploatările miniere din judeţul Gorj care vor viza tot ce înseamnă securitatea în muncă“.

Ora 12.00

George Romanescu a spus că minerul a vrut să repare un inel la banda transportoare: „A vrut să repare un inel de la rola interioară şi a fost prins între rola de conducere şi banda transportoare“. Accidentul a avut loc în această dimineaţă la ora 3,20.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite