Târgu-Jiu: Militarul ucis în Afganistan a fost adus acasă: „ Doar la picior şi la bazin se vede că a fost lovit, în rest nu are nimic, parcă doarme”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele lui Cristian Laurenţiu Lixandru au fost aseară în Capitală să aducă la Gorj trupul neînsufleţit al acestuia. Bărbatul de 30 de ani, care şi-a pierdut viaţa joi, în urma exploziei din Afganistan, va fi ţinut până mâine la Catedrala din Rovinari.

Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, de la Batalionul 26 Infanterie din Craiova, şi-a pierdut viaţa joi, după ce a fost rănit în timpul unei misiuni de patrulare din provincia Zabul. Aseară, militarul a fost adus acasă, în oraşul Rovinari, iar zeci de oameni au venit să-i aprindă o lumânăre, sicriul fiind depus la Catedrala Ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constatin şi Elena”. „A fost adus aseară,  în jurul orei 23.30, aproape de miezul nopţii, la Catedrală şi va rămâne acolo până marţi, la ora 12.00, când va fi înmormântat în cimitirul bisericii de lemn, cu onoruri militare. Am fost şi eu aseară să aprind o lumânare, multă lume din oraş a venit să facă acest lucru. Se lucrează la groapă, la cavou, se pregăteşte monumentul. Sicriul este închis, cu drapelul României peste el, fiind acolo în permanenţă patru sodaţi de la Craiova, colegii săi. În prima şedinţă de Consiliu Local se va propune ca o stradă să-i poarte numele, iar duminică, pe 15 mai, va fi declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al oraşului Rovinari”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul din localitate.

Adus acasă de familie

Rudele lui Laurenţiu au plecat ieri la Bucureşti pentru a-l aduce acasă. „Ieri, pe la ora 16.00 am plecat din Capitală. A durat mult până când s-a făcut autopsia. L-am văzut, doar la picior şi la bazin se vede că a fost lovit, în rest nu are nimic. Parcă doarme. A fost şi cumnata mea cu noi, iar acum face faţă cu ajutorul pastilelor. Suntem îndureraţi. A fost adus cu maşina armatei”, a mai precizat Costel Daju, cumnatul lui Cristian Laurenţiu Lixandru.

Şi-a sunat rudele înainte să moară

„Scorpionul Roşu“ plecase înAfganistan în luna februarie a acestui an şi în iulie urma să se întoarcă la Rovinari. „Ni s-a spus că era în serviciul de patrulare şi a explodat o grenadă. Vorbisem cu el cu o zi în urmă. A plecat în misiune şi trebuia să-şi facă datoria faţă de ţară, el a vrut să plece“, a spus Costel Daju, în vârstă de 52 de ani, cumnatul  militarului mort în Afganistan.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite