Târgu-Jiu: Vestea că un militar român a murit în Afganistan a creat panică la Turburea: „Soacra lui e de la noi şi avem mai mulţi tineri plecaţi acolo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru a murit ieri în Afganistan, după ce a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Soţia sa locuieşte la Rovinari. Întreaga familie este în stare de şoc.

Tragedia a avut loc ieri, în jurul orei 13.30, în Provincia Zabul din Afganistan.

„În timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii”, se precizează în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.

Soacra acestuia este din Turburea, iar soţia lui locuieşte la Rovinari. „Soacra dumealui este de la noi, de la Turburea,  iar cumnatul lui este consilier. Când am  primit vestea s-a creat panică. Secretara are ginerele plecat şi a dat repede telefon să afle despre cine e vorba. De la noi sunt plecaţi mai mulţi în Afganistan şi s-au speriat oamenii.  Soţia lui locuieşte în Rovinari, au apartament acolo. Îi vom da şi noi o mână de ajutor. Am înţeles că înmormântarea va fi la Rovinari.  Este trist ce s-a întâmplat”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite