Târgu-Jiu: Milioane de drumeţi vizitează Rânca pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Haşcu a rămas fermecat de peisajele din Parâng
Cristian Haşcu a rămas fermecat de peisajele din Parâng

Un bucureştean a făcut ceea ce autorităţile locale n-au putut: un site de promovare a staţiunii din Munţii Parâng. Cristian Haşcu a creat un site pe care transmite imagini live de pe pârtiile de schi. Tot aici, vizitatorii pot găsi informaţii privind cazarea şi hărţi ale regiunii, inclusiv în format tridimensional.

Bucureşteanul în vârstă de 50 de ani spune că a creat site-ul unde cei interesaţi pot să vadă în direct tot ce se petrece la Rânca după ce a vizitat staţiunea şi a rămas fermecat de peisajele din Parâng.

Înainte să ajung pentru prima dată acolo, în anul 2006, credeam că nu este nimic spectaculos. În Bucureşti nici măcar nu se auzise de Rânca. Am rămas însă surprins de frumuseţea locurilor. Pe internet nu existau amănunte şi am zis că e păcat ca Rânca să nu aibă un site. Aşa s-a născut, în 2007, www.rancaonline.ro, pe care am publicat mai întâi fotografii. M-am chinuit doi ani să montez şi camerele. Le-am cerut sprijinul autorităţilor locale din Baia de Fier şi Novaci, dar n-am primit nimic în afară de promisiuni, aşa că am pornit pe cont propriu. Pe cameră se poate citi şi temperatura“, povesteşte Cristian Haşcu.

Imaginile în direct au sporit audienţa

Site-ul s-a bucurat de succes încă de la început, iar în prezent înregistrează peste un milion de vizitatori lunar. „Cele trei camere montate la Rânca le permit celor care intră nu doar să vadă, ci şi să audă ce se petrece pe pârtiile de schi. În 2008 mi-a venit ideea şi, odată cu asta, a crescut numărul vizitatorilor. Acum, site-ul înregistrează un milion de vizite lunar şi ne clasăm pe locul 14 la categoria «Turism»“, a precizat Cristian.



Încântaţi de imaginile transmise live de la Rânca sunt în special cei pasionaţi de sporturile de iarnă. „Intru zilnic pe acest site. Mă relaxează şi mă ţine la curent cu starea vremii. Pot să văd la orice oră când plouă sau când ninge, când se schiază sau când sunt mulţi turişti în zonă. Este de-a dreptul spectaculos“, spune târgujianul Ion Matei.

Parângul, pus pe o hartă 3D

Cristian Haşcu a realizat şi o hartă tridimensională a staţiunii Rânca şi a împrejurimilor, prima de acest gen din ţară, spune el. „Am lucrat la ea un an de zile şi acum poate fi studiată pe site de toţi cei interesaţi. Am mai realizat apoi hărţi pentru Straja, Delta Dunării, litoralul românesc, Poiana Braşov, Parcul Naţional Retezat, Parcul Natural Bucegi şi Valea Prahovei, toate în format tridimensional“, spune bucureşteanul.

Târgu-Jiu: Turiştii s-au bucurat de zăpadă

Vezi pe www.rancaonline.ro tot ce se petrece în staţiune.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite