Târgu-Jiu: Mii de turişti petrec de Anul Nou la Rânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Primii turişti au sosit încă de astăzi
Târgu-Jiu: Primii turişti au sosit încă de astăzi

Staţiunea montană este ocupată în totalitate în perioada Revelionului, de oameni din toată ţara. Peste 5.000 de turişti sunt aşteptaţi în zonă, rezervările fiind făcute la unele pensiuni încă din luna august.

Primii turişti care îşi vor petrece Revelionul la Rânca au început să urce în staţiune chiar de astăzi. Proprietarii hotelurilor şi pensiunilor îşi aşteaptă oaspeţii cu atmosferă de sărbătoare, specialităţi culinare şi multă voie bună. Deşi a fost un an de criză, acest lucru nu s-a observat în buzunarul celor care au dat câteva mii de lei pentru o vacanţă la munte. Majoritatea turiştilor sunt din Bucureşti, Constanţa, Moldova şi Piteşti, dar şi din Târgu-Jiu. Primele rezervări s-au făcut încă din luna august. „ Pensiunea Chesa Montană dispune de zece locuri şi a fost închiriată încă din luna august. Clienţii sunt din Bucureşti, iar un sejur de patru nopţi, cu toate mesele, cina festivă şi băutura costă 1.400 de lei de persoană“, a precizat administratorul Ionuţ Buzuloiu. La Hotelul Mina, sejurul începe pe 29 decembrie, iar pentru trei nopţi de cazare, mic-dejun, prânz, cină, masa festivă şi formaţie de muzică la trecerea dintre ani, turiştii scot din buzunar câte 1.140 de lei. „Rezervările sau făcut încă din luna octombrie. Dispunem de 50 de locuri în 22 de camere, iar turiştii pe care îi aşteptăm sunt din Bucureşti, Piteşti şi Târgu-Jiu“, a spus secretara Loredana Beuran.


Preţul scade în funcţie de numărul meselor


La Hostelul Otto, preţul sejurului este mai mic faţă de alte locaţii, însă aici este inclusă doar cazarea, micul-dejun şi cina festivă. Pachetul costă 700 de lei de persoană, în perioada 30 decembrie-2 ianuarie. „Unitatea este ocupată în proporţie de sută la sută, iar rezervările s-au făcut în urmă cu două luni. Avem patru grupuri din Bucureşti şi Oltenia“, a precizat proprietara hostelului, Cristiana Christescu.


Preţul a fost negociabil


Turiştii care nu au dorit să fie serviţi la restaurantele hotelurilor şi pensiunilor au avut posibilitatea să închirieze unitatea doar pentru cazare. De exemplu, închirierea unei cabane cu şase camere, cu toate facilităţile şi acces la bucătărie, a costat între 8.000 şi 10.000 de lei timp de cinci nopţi. În unele cazuri, preţul a fost negociabil, scăzând şi la 7.500 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite