Târgu-Jiu: Mihai Bălăceanu a învăţat sute de copii să danseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 21 de ani, Mihai este instructor de dans sportiv legitimat la un club craiovean. Bazându-se pe o experienţă de şapte ani, tânărul vrea să-şi deschidă, pe viitor, un club de dans.

Încă de mic i-a plăcut muzica şi şi-a dat seama că simte foarte bine ritmul. Crede că pasiunea a moştenit-o de la mama sa, care a fost cântăreaţă. „Aveam doar trei ani când am dansat prima dată. S-a întâmplat la nunta unchiului meu, la care am dansat toată noaptea. Nu m-am gândit niciodată să mă apuc de dansuri“, spune Mihai. A urmat cursurile Colegiului Naţional Carol I din Craiova. Tânărul povesteşte că în incinta liceului  profesorii de sport organizau cursuri de dansuri de societate. Din curiozitate şi la presiunile dirigintei a mers la cursuri. „La început mi s-a părut dificil, am învăţat cu greu paşii, nu credeam că o să mai vin. Nu simţeam în acel moment că am vocaţie pentru dans. Şcoala la care învăţam colabora cu primul club de dans sportiv deschis în Craiova, care îşi ţinea cursurile în incinta liceului. Atunci am văzut o pereche de tineri care îşi repetau  coregrafiile. Nu mi-am mai luat ochii de la ei, mi-a plăcut extraordinar de mult cum dansau. Mi-am propus să învăţ şi eu. M-am înscris ulterior la cursurile de dans sportiv şi mi-am găsit şi o parteneră cu care am lucrat mai bine de un an la începători. Prima dată am învăţat câţiva paşi de chacha“, mărturiseşte dansatorul. Mihai spune că în tot acest timp a trecut prin diferite clase de dans sportiv. Cea mai importantă schimbare din cariera de dansator sportive a fost transferul la Clubul Katamis Dance din Craiova, unde şi-a găsit o parteneră nouă şi a participat la diverse spectacole, precum şi la concursuri naţionale, obţinând cupe, diplome şi medalii. Administratorul clubului respectiv i-a propus să antreneze mai mulţi copii şi aşa a devenit instructor.

Nu poate trăi fără dans

Mi-am dorit să am atestat de instructor astfel că, în vara lui 2009, am participat la seminarul pentru instructori, antrenori şi arbitri, organizat la Mamaia. Am luat examenul, iar acum sunt instructor sportiv legitimat la Federaţia Română de Dans Sportiv. Pe parcursul celor şapte ani de performanţă în dansul sportiv, am pregătit persoane pentru diferite ocazii şi una dintre ele chiar pentru emisiunea Dansez pentru tine“. Mihai Bălăceanu a fost solicitat să vină şi la Târgu-Jiu pentru a-i instrui pe tinerii dornici să înveţe să danseze. Tânărul instructor predă cursuri de dans sportive standard şi latino. „Predau şi dansuri de societate, gen salsa, merengue, bachata, mambo, tango argentinian. Idealul meu este să fiu antrenor la clubul personal şi să am perechi de performanţă. Nu-mi pot imagina viaţa fără dans“, încheie Mihai Bălăceanu.

Îţi aminteşti de primul spectacol?


În 2004 am participat la primul meu concurs în Voluntari la Sala de Sport, organizat de Clubul Hobby Dance din Bucureşti. Aveam foarte mari emoţii. Când s-a strigat seria din care făceam parte am uitat să intru în ring. Până acum am participat la aproximativ 40 de concursuri naţionale şi am obţinut numeroase diplome, medalii şi cupe. Am vitrina plină acasă.

Cum trebuie să fi i ca să ajungi dansator de performanţă?

În opinia mea, dansurile de performanţă implică 97 la sută muncă, 2 la sută talent şi 1 la sută ambiţie şi dorinţă. Toţi elevii, indiferent că sunt copii sau adulţi, sunt foarte diferiţi din multe puncte de vedere, dar pot să spun că absolute oricine poate să danseze.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite