Târgu-Jiu: Mihaela Popescu dă lecţii de pian şi scrie versuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este profesoară de pian de aproape 38 de ani, iar în curând va deveni doctor în muzicologie. La 40 de ani, Mihaela Popescu a publicat un volum de versuri.

Provine dintr-o familie de intelectuali. Pasiunea pentru muzică o are din copilărie şi consideră că este moştenire de la bunicul său din partea mamei, fost membru al mişcării cultural artistice „Lyra“. Părinţii au dat-o la Şcoala de Muzică din Târgu-Jiu şi, în acelaşi timp, mergea şi la cursurile de balet şi pictură de la Casa Pionierilor. „Instrumentul, muzica, pictura şi limba străină au făcut parte din educaţia mea şi a fratelui meu. Nu am absolvit un liceu de profil, deoarece nu exista în Gorj. Am ales să urmez cursurile secţiei umaniste de la Liceul de Cultură „Tudor Vladimirescu“, în paralel absolvind şi arta dramatică la Şcoala Populare de Artă Târgu-Jiu. Pe vremuri atenţia nu se punea pe obţinerea unei note mari, ci era îndreptată către modelarea unui fond uman“, mărturiseşte Mihaela Popescu. Este absolventă a Conservatorului „Ciprian Porumbescu“ din Bucureşti, secţia pedagogie vocală şi instrumentală. În anul 1973 a devenit dascăl, iar în prezent este profesor titular şi predă pianul la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“, din Târgu-Jiu.

Membră a Cenaclului Columna

S-a dedicat cu multă pasiune carierei didactice şi se poate mândri până în acest moment cu aproape 70 de premii la concursurile naţionaţionale şi internaţionale obţinute de elevii pregătiţi de ea. A absolvit masterul la managementul educaţional din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu“, din Arad. A colaborat cu Teatrul „Elvira Godeanu“, unde a participat ca instructor musical al trupei de teatru în piesa „Me and My Girl“. A doua mare pasiune a dăscăliţei este poezia. A început să scrie la vârsta de 13 ani, când a şi participat la un concurs naţional de poezie ce i-a adus drept recompensă o tabără a tinerelor talente. În 1993 a obţinut premiul III la Concursul naţional de poezie „Tudor Arghezi“, iar în anul următor a publicat primul volum de versuri, ediţie bilingvă română-franceză. Profesoara de pian este membră a Cenaclului literar Columna. din Târgu-Jiu. „Am publicat poezii în diverse publicaţii locale, iar în revista culturală Polemica am publicat seria de paradigm postmoderniste. M-am gândit şi la eventualitatea publicării celui de-al doilea volum, însă prioritară este acum teza de doctorat în muzicologie“, încheie profesoara de pian.

Aveţi un pianist preferat?

Da, îl admir pe pianistul Arthur Rubinstein pentru că, din punctul meu de vedere, prin tot ceea ce a făcut, a reuşit să atingă perfecţiunea. Profesoara este pasionată de muzica preclasică.

 Cu ce vă ocupaţi în timpul liber?


Pentru că nu pot fi dascăl fără o muncă de apostolat, dirijez corul bisericii Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel“ din Târgu-Jiu. Prezint concertele filarmonicii târgujiene „Lyra Gorjului“ şi particip cu plăcere la emisiunile culturale televizate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite