Târgu-Jiu: Mieii se vând mai ieftin pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescătorii de oi şi-au postat pe internet anunţuri de vânzare a mieilor de Paşte. Preţurile la carnea de miel vor fi cuprinse între 20 şi 25 de lei pe kilogram.

Ciobanii din Gorj şi-au făcut cont pe site-urile cu anunţuri, unde şi-au postat ofertele. Mulţi spun că această metodă este mult mai la îndemână şi, în plus, evită aglomeraţia şi concurenţa din pieţe şi târguri. Preţurile mieilor de pe internet sunt şi mai mici decât cele din pieţe şi magazine. De pildă, în supermarketuri kilogramul de carne de miel nu este mai ieftin de 20 de lei, însă unii crescători de ovine vând mielul pe internet cu 11 lei kilogramul în viu. Un cioban din Crasna vinde on-line peste o sută de oi şi miei la preţ negociabil. „Am avut în total 400 de animale, am vândut o parte şi mai am o sută de miei la dispoziţie. Am profitat şi am postat un anunţ pe un site, cu gândul că voi avea clienţi. În acest mod nu mă mai trambalez cu animalele la târg. Dacă cineva doreşte să cumpere un miel, kilogramul este 11 lei, iar cei care vor să achiziţioneze mai mulţi ofer un preţ de 10 lei“, a spus Filimon Jianu, crescător de ovine.
Ion Moianu, cel mai important crescător de oi din Târgu-Jiu, spune că va vinde cu ocazia Paştelui 60 de miei, la preţul de 20 lei kilogramul: „Preţul cărnii nu poate scădea mai mult, pentru că ar însemna ca ciobanii să iasă în pierdere. E acelaşi preţ ca cel anul trecut. Preţurile furajelor s-au majorat faţă de anul trecut. 1,2 lei cost kilogramul de boabe de porumb, iar anul trecut a fost 80 bani. Dacă îl dau mai puţin ar înseamna că am munţit degeaba. Si aşa preţul foarte scăzut . Voi  vinde mieii în Târgu-Jiu“.

Patru puncte de sacrificare

Punctele de sacrificare a animalelor vor fi amenajate începând de azi. La Târgu-Jiu, ca în fiecare an, târgul de miei va fi amenajat în Piaţa Litovoi. Vor mai fi puncte de sacrificare în Motru, Rovinari şi Novaci. „De mâine, ciobanii pot veni cu mieii la aceste puncte pentru asomare. Echipe formate din medici şi asistenţi veterinari vor fi prezenţi în târguri pentru a a verifica starea de sănătate a animalelor oferite spre vânzare. Anul acesta pot fi scoşi la vânzare 15.000 de miei. Din experienţa anilor trecuţi mai mult de 4000 de miei nu se vor vinde. De la an la an, numărul vânzărilor a scăzut“, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite