Târgu-Jiu: Microsoft vânează aşii în informatică din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru din nouă participanţi gorjeni la Concursul Naţional de Informatică Aplicată au fost premiaţi. Liceenii vor fi monitorizaţi pe termen lung de compania Microsoft, coorganizator al competiţiei.

Ediţia a IX-a a Concursului Naţional de Informatică Aplicată a avut loc între 12 şi15 mai, la Târgu-Jiu. La competiţie au participat 205 elevi din învăţământul liceal în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Programare C#. Din Gorj au participat nouă elevi de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu (CNTV), Colegiul Naţional Spiru Haret (CNSH), Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru“ (CTGGM) şi de la Grupul Şcolar Industrial de Petrol Ţicleni. Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) şi secţiunea C#.

„Este o performanţă notabilă“

Alexandru Morie, elev în clasa a XII-a la CNTV, a ocupat locul II la secţiunea C#, cu un punctaj total de 59,90 şi a fost distins cu medalia de aur. La aceeaşi secţiune a obţinut menţiune şi medalia de bronz, cu 54,39 de puncte, Constantin Nicolae, elev în clasa a XII-a în cadrul CNSH. La secţiunea TIC, Aida Opîrlesc, de la CNTV, a reuşit să obţină menţiune şi medalie de argint, cu 118 puncte. Andrei Bran din clasa a XII-a, din cadrul CTGGM a obţinut premiul II şi medalie de argint. Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi compania Microsoft, care au alocat suma de 10.000 de lei pentru premiile câştigătorilor. „Este o performanţă notabilă ca din nouă participanţi de la Gorj să avem patru premianţi. Orice companie care investeşte în astfel de concursuri îi monitorizează pe cei mai buni“, a declarat Marian Staicu, inspector de informatică şi membru al Comisiei Centrale de Organizare şi Evaluare. Alexandru Morie, de 19 ani, a câştigat 180 de lei, medalia de aur şi un tricou. „La Olimpiada de Informatică de la Constanţa am obţinut medalia de bronz. Acum am avut de făcut un soft educaţional cu tema «Algoritmi de umplere»“, spune elevul.

Andrei Bran de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru“, distins cu medalia de argint a primit suma de 160 de lei şi o reducere de 50 la sută la cursurile de specializare în calculator acreditate ECDL.

image

Anul trecut a obţinut menţiune la Concursul de Informatică Aplicată ce s-a desfăşurat la Oradea 


La competiţie au mai participat Ionuţ Pripici, clasa a IX-a, de la CTGM, Ioana Vulpe, clasa a IX-a, de la CNTV, Constantina Sîrbu, clasa a X-a, de la CTGM, Diana Petre, clasa a XI-a, de la CTGM şi Andrei Pleşea, clasa a IX-a, de la Grupul Şcolar Industrial de Petrol din Ţicleni. Vezi aici rezultatele finale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite