Târgu-Jiu: Merele sunt distribuite doar în două localităţi din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de primării din Gorj au depus documentele pentru a accesa programul, însă doar la Târgu-Jiu şi Ţânţăreni s-au ţinut până acum licitaţiile, elevii din cele două localităţii fiind singurii din judeţ care primesc mere.

Merele sunt de producţie indigenă, iar la Târgu-Jiu distribiţia lor a încept în urmă cu aproape două săptămâni, 8.000 de elevi din clasele I-VIII primind zilnic câte un măr. La Ţânţăreni, 561 de elevi primesc fructe de pe 1 noiembrie. „Cei 1.148 de copii din şcoala noastră au primit cu plăcere merele, care sunt distribuite în ultima pauză. Le dăm posibilitatea copiilor cu o situaţie materială mai precară să ia acasă merele care rămân“, a spus directoarea Şcolii Constantin Săvoiu, Violeta Dulubei.

La Şcoala Generală numărul 4, 1.023 de elevi primesc fructe. „Îmi place mai mult mărul, aş renunţa la corn şi lapte în favoarea fructelor“, spune  Ionela Orsăţescu, elevă în clasa a patra. De aceeaşi părere este şi colega ei, Anca Mihăilescu. „Mie nu îmi place laptele, prefer mărul“, spune fetiţa, în timp ce muşcă din măr. „Avem un spaţiu special unde se depozitează merele, alături de lapte şi corn. Elevii sunt mai încîntaţi de fructe decât de lapte şi corn, pe care de multe ori la lasă în clasă. Sunt sănătoase pentru vârsta lor şi le consumă cu plăcere “, spune directorul şcolii, Aurel Popescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite