Târgu-Jiu: Medicul interzis la UPU a fentat suspendarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Puiu Crăciun  a contestat în instanţă decizia Colegiului Medicilor din România. Maria Buicu, mama pacientei decedate, vrea ca medicul Crăciun să-i respecte ultima dorinţă a fiicei sale şi să nu mai profeseze niciodată.

Medicul Liliana Puiu-Crăciun, care a primit recent interdicţia să mai profeseze timp de un an,  a găsit o modalitate prin care să câştige în continuare un salariu de 6.000 de lei pe lună. Aceasta a contestat în instanţă decizia Comisiei Superioare de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, iar până la finalizarea procesului îşi va putea exercita în continuare meseria. „Nu au luat niciun document în calcul, au ignorant totul. O să prezint toate documentele în instanţă şi o să le trimit şi părinţilor fetei, ca să înţeleagă că nu am nicio vină. La Târgu-Mureş nu au găsit pe nimeni vinovat şi au îndreptat toate acuzaţiile spre injecţiile făcute de mine. Ea acuza dureri de burtă şi ei au diagnosticat-o cu dureri de spate“, a declarat medicul-şef de la Unitatea de Primiri Urgenţe(UPU) Târgu-Jiu. Conducerea Spitalului Judeţean a început deja să caute medici pentru Urgenţe, însă nici măcar la Ambulanţa Gorj nu mai găseşte înţelegere, întrucât şi în această instituţie există deficit de personal.

Gheorghe Neaţă, chirurg şi director al Spitalului din Târgu-Jiu

A făcut contestatie şi cred că va dura procesul.  A fost o decizie neplăcută pentru noi şi aşteptăm hotărârea instanţei. Până atunci, eu am facut demersurile necesare pentru angajarea unui medic pe o perioadă determinată. Am anunţat în tot judeţul, dar nu am găsit deocamdată. Nici de la Ambulanţa Gorj nu mai putem cere ajutor, întrucât şi acolo au nevoie de medici“, a precizat Gheorghe Neaţă, directorul  Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Dacă nu se va rezolva situaţia în favoarea Lilianei Puiu Voichiţa, la UPU va profesa un singur medic. Decizia de suspendare a acesteia a fost luată pentru decesul unei paciente de 24 de ani.

„Înainte să moară, fata a cerut ca  medicul să nu le facă rău şi altora“

Maria Buicu, mama pacientei decedate, nu înţelege de ce medicul Crăciun a făcut contestaţie.

image

Ea dă Colegiul Medicilor în judecată, dar decizia lor e corectă. Să nu uite că a început şi ancheta penală. Niciodată nu m-a cautat, dar nu are ce sa discute cu mine. Vreau să se facă dreptate. A fost ultima dorinţă a Lorenei ca acest medic să nu le facă rău şi altora. I-a introdus o bacterie, un streptococ în corp. Injecţiile i le-a facut atât la cabinetul ei, cât şi la UPU, nu ştiu unde a putut să o infecteze. A avut doar o banală durere de spate, dar i-a facut un tratament după ureche. Prea mult durează şi am înţeles că abia pe 15 octombrie are primul termen“, spune Maria Buică, mama Lorenei. Tânăra de 24 de ani a decedat, în urmă cu aproximativ doi ani, într-un spital din Târgu-Mureş din cauza infestării cu un streptococ, despre care un raport medico-legal arată că a pătruns în organismul ei ca urmare a tratamentului făcut de medicul Crăciun.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite