Târgu-Jiu: Medicul interzis a pierdut şefia Unităţii de Primiri Urgenţe: „Nu va mai primi indemnizaţia de conducere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a anunţat că Liliana Crăciun nu va mai beneficia de indemnizaţia de conducere. Dacă nu i s-ar fi administrat un tratament greşit în urmă cu doi ani, tânăra Lorena, victima unei erori medicale, ar fi împlinit duminică 26 de ani.

Începând de astăzi, medicul Liliana Crăciun, de la Unitatea de Primiri Urgenţe(UPU) Târgu-Jiu, a pierdut şefia acestei secţii. Decizia a fost luată de conducerea unităţii spitaliceşti, după ce Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a decis, în urmă cu aproximativ o lună, ca şefa de la UPU să nu-şi mai exercite profesia pe o perioadă de un an, pentru decesul unei paciente, pe care a tratat-o greşit, măsură care a fost contestată imediat în instanţă.

image

Până se lămureşte totul în Justiţie, am luat hotărârea ca medicul Liliana Crăciun să nu mai primească indemnizaţia de conducere. Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu se va afla în subordinea directorului medical Constantin Pălivan“, a anunţat Gheorghe Neaţă, manager al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Pierderea şefiei va fi resimţită de medicul în cauză şi la salariul care, începând din această lună, va fi redus aproape la jumătate. Dacă în lunile trecute, aceasta a primit 5445 de lei ca medic-şef, de acum înainte va încasa mai puţin de 3.000 de lei.  Această măsură a fost luată chiar cu câteva zile înainte ca mama tinerei ucise de un tratament greşit să facă  parastasul pentru cei 26 de ani pe care ar fi urmat să-i împlinească fiica sa.

image

Mi-a spus «Mami, ai grijă să nu le mai facă rău şi altora», iar această decizie arată că începe să se facă dreptate. Nu mai este şefă exact când fata mea ar fi împlinit 26 de ani. Duminică fac un parastas şi nu voi avea linişte până când nu-i voi îndeplini ultima dorinţă a fetei“, a spus Maria Buicu, mama pacientei decedate în 2008, care susţine că medicul Liliana Puiu Crăciun se face vinovată de decesul fiicei sale.

Număr record: Trei medici la Urgenţe

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu-Jiu au anunţat astăzi că celor doi medici, Alina Bumbaru şi Liliana Crăciun, li s-a alăturat şi Ramona Oprea, fostă angajată a acestei secţii. „Doctoriţa Oprea a semnat un contract pe trei luni, iar deocamdată problema cu medicii s-a rezolvat. Acum avem trei“, a mai spus Gheorghe Neaţă,  directorul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Ramona Oprea a semnat decizia de încetare a contractului de muncă în urmă cu două luni, iar acum a fost reangajată.

FOTO: RAMONA OPREA

image

FOTO: ALINA BUMBARU, medicul rovinărean detaşat de urgenţă de la Serviciul de Ambulanţă Gorj

image

FOTO: LILIANA PUIU CRĂCIUN

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite