Târgu-Jiu: Medicul Crăciun a primit interdicţie de a mai profesa pe o perioadă de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul şef de la Unitatea de Primiri Urgenţe nu are voie să-şi practice meseria pe o perioadă de un an.  Liliana Puiu Voichiţa Crăciun are dreptul să conteste în instanţa de judecată măsura luată împotriva sa.

Liliana Puiu Voichiţa Crăciun, medic şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, a fost sancţionată de către Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România cu interdicţia de a mai profesa pe o perioadă de un an. Aceasta a fost găsită vinovată de faptul că a aplicat un tratament inadecvat unei paciente, care, ulterior, a decedat. „S-a aplicat aplicat un tratament fără a avea examen  clinic de specialitate, fără investigaţiile imagistice specifice afecţiunii şi fără ca medicul să aibă competenţa necesară. (...) Tratamentul local aplicat a dus la o complicaţie septică ce a evoluat cu insuficienţă multiplă de organe şi sisteme şi decesul pacientei“, se precizează în decizia emisă de Comisia Superioară de Disciplină. Tratamentul a fost aplicat în cabinetul particular al medicului, în condiţiile în care specialiştii Comisiei de Disciplină susţin că avdea obligaţia să o trateze în serviciul de urgenţă. Medicul are dreptul să conteste în instanţa de judecată decizia luată împotriva sa de către Colegiul Medicilor din România.

Conducerea Spitalului Judeţean aşteaptă decizia finală

Directorul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, Gheorghe Neaţă, spune că aşteaptă expirarea perioadei de 15 zile în care medicul are posibilitatea să conteste decizia, iar, apoi, în cazul în care o va formula, va respecta sentinţa instaţei de judecată: „Vom respecta legea. Are dreptul să conteste decizia respectivă şi, dacă va face acest lucru, trebuie să aştept sentinţa definitivă, care va fi pusă în aplicare“. Contactată telefonic, medicul Liliana Puiu Voichiţa Crăciun nu a vrut să comenteze decizia Comisiei de Disciplină.

Medicul este urmărită penal pentru ucidere din culpă

image

Maria Buicu, mama pacientei decedate, consideră că medicul Crăciun se face vinovat de moartea fiicei sale

Medicul Liliana Puiu Voichiţa Crăciun este urmărită penal pentru ucidere din culpă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca urmare a plângerilor formulate de către familiei pacientei decedate.

image

Ionela Lorena Buicu, în vârstă de 24 de ani, a decedat, în urmă cu aproximativ doi ani, într-un spital din Târgu-Mureş din cauza infestării cu un streptococ, despre care un raport medico-legal arată că a pătruns în organismul ei ca urmare a tratamentului făcut de medicul Crăciun.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite